In Surge It…

Shailene Woodley kommer definitivt att bli den nya Jennifer Lawrence.

Insurgent_poster

‘Insurgent’ är uppföljaren till förra årets ‘Divergent’ och den andra delen i den förlängda ”Divergent Series”.
Den här filmen hade mycket att erbjuda mig. ‘Divergent’, som sagt, var inte en katastrofal film, men jag kände att den hade mer än vad ögat ser.

HANDLING
Tris och Four, tillsammans med hennes bror som spelade hennes pojkvän i en annan film och den blivande Reed Richards, är på rymmen efter vad som hände i förra filmen. De planerar att störta Kate Winslet och stoppa hennes President Snow-aktiga planer.

Jag är glad att säga att ‘Insurgent’ är bättre än ‘Divergent’. Men, som alltid, kunde jag se många saker som liknade ‘Hunger Games’, speciellt ‘Catching Fire’.
Om ‘Catching Fire’ hade lite privattid med ‘Divergent’, så får vi ‘Insurgent’. Lite droppar av ‘Maze Runner’ var också blandat i den tredje akten.

Men filmen är fortfarande underhållande på ett bra sätt! Man är ju intresserad av världen som de presenterar oss med. Idén med Divergents utforskas mer i den här filmen än vad det gjorde i förra filmen. Det fanns en större fokus på det och intresserade mig ganska mycket.

KARAKTÄRER
Shailene Woodley borde för fan vinna en Oscar! Hon förbättrade sin karaktär på många sätt. Du kan se ånger, ilska och sorg i hennes ansikte.

Men Theo James å andra sidan… Han gjorde ett bättre jobb den här gången, men hans stoiska ansikte var fortfarande kvar. Men jag gillade att hans karaktär utvecklades. Four vill bara glömma det förflutna och se framåt i framtiden.

I ‘Divergent’ fanns det så många karaktärer och majoritet av dem var så lätta att glömma. I ‘Insurgent finns det mindre karaktärer och det är lättare att fokusera på alla. Karaktärsutvecklingen är i bättre händer.

Kate Winslet gjorde bara tre saker: stod upp, gick runt och gjorde upp sina planer. De försöker göra henne till en rip-off av President Snow från ‘The Hunger Games’ men grejen med Snow är att Donald Sutherland kan spela den typen av karaktär. Kate Winslet är inte Donald Sutherland. Hon är en bra skådespelerska men ingen Donald Sutherland. Skägget skapar karaktären…

REGI
Actionscenerna var väldigt väl utförda av regissör Robert Schwentke. De var mycket våldsammare och blodigare än den första filmen. I och med att filmen har en lite mörkare ton, så måste man ju visa blod. Eller näsblod…

SISTA ORDEN
‘Insurgent’ må lida av bekanta handlingar men Shailene Woodley ger sitt bästa genom en underhållande handlingsstruktur och Robert Schwentkes välgjorda actionscener.

4/5

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *