Die Virgin…

Visst är jag kreativ?

divergent-poster-shailene-woodley-theo-james-official-full

Om du inte redan har märkt det så är det här en 9 månader sen recension av ‘Divergent’. Jag som sa att ‘The Hobbit’ var årets sista recension. Men icke!
I alla fall, ‘Divergent’ är ännu en till bokbaserad film. Det här ska tydligen vara den nya Hunger Games. Fast att The Hunger Games-franchisen har bara en film kvar.

HANDLING
Filmen utspelar sig i post-apokalyptiska Chicago där folk blir uppdelade i olika grupper eller falanger för att hålla samhället i skikt. Men Tris passar inte in i någon falang och är därför en divergent, och om man är en divergent, så är man i trubbel.

Jag kan säga direkt att handlingen verkar som The Hunger Games, och det finns saker som påminner mig om The Hunger Games. Det är det mest jobbiga. Jag vill inte tänka på The Hunger Games när jag tittar på en annan film som är lik The Hunger Games.
Fast Divergent har sina unika saker på gång.

Det finns en romans i den här filmen, naturligtvis. I Twilight var romansen dålig, tråkig och löjlig. The Hunger Games-romansen blev inte kastad i våra ansikten och den var mera realistiskt. Men romansen i Divergent hör inte alls till filmen.
Manusförfattarna tvingar in romansen i mitten av sitt manus, utan någon anledning. Det jag försöker säga är att INGEN bryr sig om romansen. Inte ens tonårstjejerna.

KARAKTÄRER
Grejen som störde mig var att det fanns så många karaktärer att hålla koll på. Många gånger glömde jag helt bort att några karaktärer och även skådespelare medverkade i filmen. De flesta bryr man sig inte om.
Orsaken till det är att de flesta är underutvecklade. Filmskaparna hade så många chanser att visa oss mer av de övriga karaktärerna men de bara ödslade tid på romansen som ingen bryr sig om.

Tris, spelade av Shailene Woodley, är den enda som man bryr sig om, eftersom hon är huvudkaraktären. Först tyckte jag att Tris verkade ganska tråkig och för normal för en tonårstjej som lever i en post-apokalyptiskt värld. Låter det logiskt? Jag vet inte heller.
Men senare när hon börjar träna i sin nya falang så börjar man att gilla henne mer och mer tills hon blir en badass! Du vet att jag älskar tuffa och badass tjejer.

Theo James är killen som Tris blir… Jag säger nog bara att de formar ett band mellan varandra. Plus en kyss. Han och Jai Courtney var som två skitstövlar. Speciellt under träningsscenerna. Det är hårda grejer det…

REGI
Den första tagningen under förtexterna gjorde så att jag litade på Neil Burger, och för resten av filmen så hade jag den tron kvar i mig.

Det finns inte mycket actionscener, men det finns lite spänning ändå. Mitt hjärta bultade hårt många gånger. Träningsscenerna var ibland svåra att titta på. Inte för att det var shaky cam, utan de var bara svåra att se på. Hårda grejer…

SISTA ORDEN
Underutvecklade karaktärer och en tvingad romans, ‘Divergent’ är inte den värsta bokbaserade filmen. Den har sina höjdpunkter och lågpunkter.

3/5

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *