Make My Wishes Come True…

Nu när Sony Pictures och Marvel Studios har kommit överens att sätta Spider-Man i Marvel Cinematic Universe, så tyckte jag att jag skulle skriva ner saker som jag vill ska hända med Marvels version av min favorit nätskalle.

1. Ett unikt källmaterial
Vi har alla sett hur Spider-Man blev Spider-Man. Nördiga Peter Parker blev biten av en radioaktiv spindel som gav honom superkrafter, hans farbror Ben dog, han fick lära sig om stora krafter och stort ansvar, etc, etc, etc…

Det finns ingen chans att de ska ge oss bakgrundshistorian för en tredje gång. De kan göra samma sak som de gjorde med ‘The Incredible Hulk’ med Edward Norton: ett montage under förtexterna, eller något liknande.

Marvel övervägde att använda den populära storyn ”Kraven’s Last Hunt” som ett källmaterial för deras kommande Spidey-film. Vi har inte ännu sett Kraven the Hunter på den vita duken, så det låter som en intressant – och ganska bra – idé.

2. Drew Goddard
En av Sonys ursprungliga planer var att göra en spin-off film som handlade om skurkteamet Sinister Six, och de anlitade Drew Goddard som manusförfattare och regissör för det projektet. Vi har nyligen fått reda på att de fortsätter med ‘The Sinister Six’ och även ‘Venom’ men ett rykte sa att Goddard skulle regissera Marvels reboot av Spider-Man.

Som jag har sagt förut: Goddard har arbetat med Joss Whedon, mannen bakom ‘The Avengers’. Men tyvärr finns det en möjlighet att Marvel inte vill att han gör den nya Spider-Man. Han jobbade på deras Netflix-serie ‘Daredevil’ men han lämnade serien så att han kunde jobba på ‘The Sinister Six’.
Vill Marvel verkligen ha honom tillbaka efter att han ”svek” dem? Kanske de erbjuder honom jobbet eftersom de gjorde dealen med Sony. Alla är kompisar!

Personligen vill jag se vad Drew Goddard kan göra med Spider-Man. Han förtjänar en chans att regissera en film som är relaterad till Spider-Man.

3. Spoila inte filmen med marknadsföringen
Ett stort problem som jag hade med ‘The Amazing Spider-Man 2’ hade ingenting med självaste filmen att göra, utan det var marknadsföringen. Den enda trailern jag tittade på var den första trailern som kom ut. Senare, efter filmen kom ut, så tittade jag på den 4-minuters långa trailern och insåg hur mycket den trailern visade. Det var för mycket som den trailern visade…

Marvel Studios marknadsföring gör inte samma sak som Sony gjorde med sin. Men Marvel ska bara producera den kommande Spider-Man, medan Sony distribuerar och tar hand om marknadsföringen. Ska de göra samma misstag som förut? Min instinkt säger nej.

4. Filmskaparna gör sitt och studion gör sitt!
Tydligen ska Avi Arad och Matt Tolmach, producenterna för ‘The Amazing Spider-Man’, inte vara involverade i Marvel’s Spider-Man…?
Jag vet faktiskt inte! Först skulle de inte, sen skulle de… Okej, vi vet i alla fall att Kevin Feige ska producera, som han gör med alla Marvel-filmerna. Det låter ju bra!

Sony kunde inte låta bli att tafsa på ‘The Amazing Spider-Man 2’ under filmens produktion. De tog bort scener som skulle vara med i filmen! Samma sak hände med Sam Raimis
‘Spider-Man 3’.

Sony är fortfarande involverade i Marvel’s Spider-Man – och det kan också gälla för Avi Arad och Matt Tolmach. Men snälla, låt manusförfattarna och regissören göra sina arbeten, medan ni gör det ni ska göra!

5. Expandera franchisen med Marvel Cinematic Universe
Vi — eller jag — fick aldrig se hur Sony skulle expandera Marc Webb ‘Amazing Spider-Man’-franchise. De planerade en tredje film, Sinister Six, Venom och — där dog den franchisen!

Marvel har en chans att göra just det. MCU är verkligen stort, och det kan bli större med Spider-Mans introduktion. Skurkar och karaktärer som vi inte har sett på den vita duken kan dyka upp i MCU tillsammans med Spidey.

6. Behåll den mörka tonen…
”Vad menar han med det?” Låt mig förklara…

Marc Webbs ‘The Amazing Spider-Man’ var mycket mörkare än Sam Raimis originella film. Det visade hur tufft livet kan verkligen vara. Den mörka tonen och teman borde återanvändas i 2017s Spider-Man.
Om man tänker på det, så är serietidningarna mörka. Gwen Stacys död, till exempel. Folk dog, för fan!

Peter Parkers liv är tufft och en mörkare ton hjälper det att hålla balansen, som Marc Webb gjorde. Visa den psykologiska smärtan av att vara en hjälte och göra saker som man kanske inte vill göra men, du vet, med stora krafter följer ett stort ansvar…

7. …men ge oss den Spider-Man som vi alla känner och älskar
Låt oss bara njuta av att se Spider-Man svinga sig runt New York Citys gator och skyskrapor, näta skurkar och är sarkastisk. Vi vill se honom interagera med Avengers och kanske till och med Guardians of the Galaxy!

Före jag avslutar så måste jag säga tack till Andrew Garfield som har spelat Spidey i endast två filmer, men ett ännu större tack till Marc Webb som har regisserat de två filmerna som Andrew spelade Spider-Man i.
Jag är stolt att ‘The Amazing Spider-Man’ och ‘The Amazing Spider-Man 2’ finns på min filmhylla, och jag ska alltid säga att Marc Webb inspirerade mig att bli en filmskapare.

Marvel’s ‘Spider-Man’ kommer ut 2017, bara så du vet…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *