En tribut till Wes Craven

Vanligtvis brukar måndagar vara skit. Jag säger inte emot.

Wes Craven, regissören av klassiska skräckfilmer som ‘The Hills Have Eyes’, ‘Scream’ och ‘A Nightmare on Elm Street’, förlorade sin strid mot hjärncancer och dog i sitt hem i Los Angeles. Han blev 76 år gammal.

Jag är förkrossad. Jag är arg, ledsen och mållös. Craven var en stor inspiration för mig som en filmskapare, och även en av mina hjältar. Jag hade aldrig förväntat mig att få leva i en värld utan denna otroliga man.
Craven förstod verkligen skräckgenren, och jag skulle faktiskt kunna kalla honom för ”Gudfadern av skräck”. Orsaken till varför ‘A Nightmare on Elm Street’ är min favorit skräckfilm är för att man kan relatera till dess karaktärer och koncept. Freddy Krueger kommer in i folks drömmar och mördar dem. Vi alla sover och drömmer drömmar – ibland ljusa, ibland mörka. Craven tog olika koncept och idéer från den riktiga världen och gjorde dem till sina egna.

Varje gång en människa dör, försvinner en pusselbit av världen. Och Wes Cravens arv ska, för evigt, vara en viktig en…

R.I.P. Wes Craven
1939-2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *