Topp 10 bästa karaktärer från Bakugan

Det går inte att säga emot att ‘Bakugan’ har suveräna karaktärer, stora som små. Listan är nästan oändlig. Men min Topp 10-lista har en simpel början och slut. Före vi slår till den i röven måste jag, såklart, nämna några hedersomnämnande karaktärer som tyvärr inte fick en plats på listan:

Jake Vallory
Baron Leltoy
Ren Krawler
Jenny & Jewls (JJ Dolls)
Lync Volan
Zenet Surrow
Sellon

Om du vill veta mer om alla karaktärer som finns på listan kan du klicka på länkarna som leder till deras artikelsidor på Bakugan Wiki, som tyvärr innehåller spoilers om serien. Men varför skulle du ens göra det när jag själv skriver all spoiler-fri och nödvändig information?

På med hårdstövlarna – här ska en Topp 10-lista skrivas!

10. Paige
Av alla karaktärer som jag kunde ha satt på nummer 10, så valde jag en tjej. Men Paige är ingen vanlig tjej, Hon är faktiskt den officiellt första tjejkaraktären som inte är eller ser tjejig ut.

Paige är en Gundalian, som gjorde sitt första och enda framträdande i Arc 1 av ‘Mechtanium Surge’, tillsammans med sin vän Rafe från Neathia. Serien är bekant med att introducera kvinnliga karaktärer som man bryr sig om, eller som man bara tycker är coola. Paige är en cool, tuff och — Vågar jag säga det? — badass tjej!

9. Klaus von Hertzon
Låt oss gå tillbaka till originalsäsongen, där Masquerade rekryterade världens bästa Bakugan-spelare för att besegra Dan och resten av Battle Brawlers-gänget. Och en av de var den amerikanska tysken Klaus von Hertzon!

Som en sann gentleman respekterar Klaus sina motståndare, även när han försöker att ta deras Bakugan ifrån dem. Man hatar att man älskar honom, helt enkelt. Som tur är blir han sig själv igen – en 100% gentleman! Jag tror nog att jag aldrig har använt ordet ”gentleman” mer än en gång i ett inlägg…

8. Kazarina
Även om jag gillade ‘Gundalian Invaders’ tyckte jag att de flesta skurkarna i den tredje säsongen inte var de bästa. Men jag måste säga att Kazarina var överraskande bra som en skurk och den bästa skurken i säsongen.

Hon må vara en riktig bitch – värre än Mylene – men hon har allting som en kvinnlig skurkkaraktär måste ha: En snygg design, en acceptabel motivation och framför allt en ond personlighet. När hon utför sina onda planer börjar man att se Kazarinas sanna sida: att hon verkligen är en bitch!

7. Fabia Sheen
Jag har använt orden ”gentleman” och ”bitch” som adjektiv i det här inlägget. Vilket ord kan man beskriva Fabia med då? Kanske…  badassinna? Jag har ingen aning om varför jag fortsätter att använda ordet ”badass” för allting, men tills vidare är det det enda ordet som passar…

Fabia är prinsessan av Neathia som kämpar hårt för att vinna kriget mot Gundalia. När man träffar henne för första gången verkar hon som en bestämd krigare, och hennes motivation är den mest känslosammaste i hela serien, bokstavligen. Hon förtjänar verkligen att bli kallad prinsessa.

6. Mira Clay
Inte kunde jag göra den här listan utan att sätta Mira på ett plats. Som ledaren av motståndsrörelsen har Mira endast ett mål: att befria alla Bakugan från de onda händerna av Vexos. Och även att hitta sin försvunna bror.

För att vara helt ärlig kan Mira lika gärna vara Fabias syster, eftersom de båda är bestämda och envisa. Men jag tycker att Mira är en lite mer förstående karaktär i min bok. Inte bara på grund av hennes suveräna design, utan för att man förstår hennes beslut och vanligtvis är hennes beslut logiska.

Även om de tonade ner hennes roll två säsonger senare i ‘Mechtanium Surge’, så är Mira Clay fortfarande en av de bästa.

5. Dan Kuso
Nu kommer vi till våran älskade teamledare, hjärnan bakom hälften av allt – Mr. Dan Kuso!

Trodde du verkligen att Dan skulle vara på första plats – på min lista? Det finns fyra andra karaktärer som är mer överlägsna än honom, men det finns en god anledning till varför han är på femte plats.

I och med att Dan är huvudkaraktären finns det en rättvis mängd av fokus på honom. Han är ju teamledaren, som sagt! Dan är en tuff kämpe som aldrig tackar nej till en utmaning, och han har perfekt personkemi med sina lagkamrater, speciellt Runo.

(Dan och Runo sitter på en sten. Stenen börjar rulla. De börjar kn****)

4. Alice Gehabich
Alice, skönheten från Ryssland, är den perfekta tjejen. Hon är snäll, söt och — nämnde jag att hon var snäll? Om jag någonsin fick chansen att dejta en tjej som Alice skulle jag ha nypt mig själv och insett att det bara var en dröm…

I jämförelse med sina lagkamrater är Alice ingen Bakugan-spelare. Istället är hon teamets vise vägledare. Hon vet mycket om Bakugan-spelet som hon gärna delar med sig med andra. Men tyvärr har Alice en mörk hemlig som påverkar teamet till full grad.

Efter de två första säsongerna försvann Alice utan förklaring, vilket gjorde mig ganska besviken att aldrig få se henne igen. Men det är ju bara att gå tillbaka till säsong 1 och börja om igen!

3. Shun Kazami
Det enda som jag kan säga om Shun är att han är en ninja-badass. (That is all.) Han är tystlåten av sig men fortfarande en viktig medlem i teamet.

När serien fortsätter att gå framåt och mer information avslöjas ser man ett gott hjärta i honom. Vare sig det handlar om hans mamma, Dan, Skyress eller resten.

Men man måste älska hans ninja-skills.

2. Spectra Phantom
Ah… Ledaren av Vexos. Mannen med masken och det extremt stora håret – Spectra Phantom. Spectra är, utan tvekan, seriens bästa skurk. Inte ens Masquerade eller Barodius kan övervinna honom.

Även om han är en skurk förstår man honom och hans motivation till fullo. När han till slut tar av sig masken börjar man att se samma person, med eller utan masken. Jag vet att det kan låta märkligt, men det är sant.

1. Runo Misaki
In your face! Min nummer 1, min favoritkaraktär från ‘Bakugan Battle Brawlers’ är Runo Misaki!

När jag var yngre – runt 8-10 år när Bakugan gjorde sin explosiva debut – var jag förälskad i Runo. Vem kunde inte vara det? Hon är söt, oskyldig, men samtidigt tuff, envis och stark inombords. Hon ödslar inte tid på planering, utan hon bara attackerar direkt – och hon gör det på ett bra sätt. Hon är en brawler som är värd att ha i sitt team.

Runo är en suverän karaktär och den bästa tjejen i serien.

Ni får ursäkta det här inläggets stora förseningen. Nu kan jag inte skylla på en utlandsresa. Istället säger jag att jag har varit upptagen med… annat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *