The Hunger Games: Mockingjay – Part 2 – Recension

Efter fyra filmer så är ‘The Hunger Games’-serien äntligen över. Vänta… ‘Divergent’ är inte slut ännu. Fan…!

FIN06_Seashore2_Payoff_25x38

‘Mockingjay – Part 2’ är adaptionen av den andra halvan av Mockingjay-boken, och den sista delen av filmserien. Det gick snabbt.

För att sammanfatta så har jag gillat alla de tidigare filmerna, speciellt ‘Catching Fire’. Jag förväntade mig ett episkt, storslaget avslut på serien. Men fick jag vad jag ville?

HANDLING
Rebellernas kamp mot The Capitol fortsätter när Katniss Everdeen försöker göra vad som helst för att döda President Snow.

Eftersom det är en fortsättning av ‘Mockingjay – Part 1’ så känns den här filmen som en sämre wannabe. Jag tyckte om aspekten med propagandan i förra filmen, men i den här filmen så fyller det upp många tomma ställen. Det är inte lika intressant.

Dessutom var det ingenting av vad jag hade förväntat mig. Nu kritiserar jag inte boken, utan filmen – och filmen kändes utdragen och långsam under oräkneliga scener. Den kändes kort på ett långt sätt. Några saker som händer är svåra att acceptera, t.ex. romansen. Utan att avslöja någonting – de vänder uppochner på steken under den tredje akten, vilket gjorde att de tre tidigare filmerna var onödiga på ett eller annat sätt.

För mig, som inte har läst boken, tycker jag att filmens handling passar bättre som en bok.

KARAKTÄRER
Kärlekstriangeln mellan Katniss, Peeta och Gale kändes försvagad, som om manusförfattarna inte brydde sig om det längre.

Rollistan innehåller fortfarande talangfyllda framträdanden. Men flera karaktärer, inklusive Finnick, är helt onödiga för handlingen. De gjorde ingenting med dem. Bara med Katniss, som är den enda som har karaktärsutveckling i just den här filmen.

REGI
Francis Lawrences actionscener var iallafall bra. Inget att klaga på där. Men vissa av de övriga scenerna var korta, abrupta, stressade och påtvingade, vilket drog mig tillbaka många gånger.

SISTA ORDEN
‘The Hunger Games: Mockingjay – Part 2’ drar ut på handlingen och gör sig själv till ett långsamt och ointressant avslut, men räddas av spänningsfyllda actionscener och skådespeleri.

2.5/5

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *