To All of You – Von Norres Jul 2015

Det är jul! Helvete vad det gick snabbt! Det känns som att det var jul igår! Missbrukar jag utropstecknen?! Okej, jag ska lugna ner mig…!

2015 börjar att glida mot sitt tragiska slut. Men var ej ledsna, kära läsare – de här sista sju dagarna skall bli njutna och hedrade på det traditionella sättet. J-Jag vet inte vad det sättet verkligen är, men poängen är att 2015 är snart över.

Så min julaftonsdag har varit precis som den förra, och den förrförra, och den förra förrförra osv. Man vaknar upp, äter lite gröt efter en lång tid av svält, öppnar julklappar — och cirkeln fortsätter.

Här är iallafall några av dem saker som jag fick från under julgranen, baserat på min korta önskelista:

Jul 2015 001

Boom!!! (Jag älskar att säga boom.) På DVD har vi ‘Avengers: Age of Ultron’, ‘Big Hero 6’ och ‘Mad Max: Fury Road’! Och, på PS3, ‘Red Dead Redemption’ och ‘Tales of Zestiria’! Men oj – jag glömde nästan Matt Damon; Andy Weirs science fiction-bok ‘The Martian – Ensam på Mars’, som blev filmatiserad av Ridley Scott det här året.

Du kan ha råkat läsa mina recensioner av ‘Ultron’ och ‘Big Hero’, men ‘Mad Max’ missade jag totalt! Så, ja, en recension kommer, tro mig.
Angående spelen så ville jag fortsätta mitt varierande val av tidsslösare, från serietidningsbaserade TV-spel till mera originella verk som ‘The Last of Us’ eller ‘Metal Gear Rising’. Jag är ett stort fan av westernfilmer, vilket förklarar sig självt angående ‘Red Dead Redemption’; och anledningen till ‘Tales of Zestiria’ är för att jag försöker att komma in i ett intresse av anime och japansk animation. Det verkar gå bra för mig.

Till skillnad från filmerna och spelen så önskade jag mig inte ‘Martian’-boken alls. Jag tyckte att självaste filmen var underhållande, välgjord och framförallt rolig. Inte hade jag förväntat mig att päronen skulle köpa boken åt mig!
Men, för en kille som älskar sci-fi och originalitet, så ska jag ge boken en chans. Vem vet, kanske den är bättre än filmen…

Jul 2015 003

Dessutom fick jag en ny väska för min skoldator, eftersom min nuvarande väska håller på att falla sönder (bokstavligen).

Jul 2015 006

Stormtrooper-t-shirt?! Har jag officiellt blivit en ‘Star Wars’-nörd? Tack så mycket J.J. Abrams och ‘The Force Awakens’.

Jul 2015 004

Inte bara en, utan två chokladaskar med choklad, därav namnet ”chokladask”. Jag tror nog att 2015 kan bli det bästa året i mitt liv hittills.

Och, sist men inte minst…

Jul 2015 002

Nja… Kanske lite minst. Jag som skulle göra 2016 till ett anti-rakningsår. Typiskt… Men sånt är livet!

För att ordentligt hedra 2015 och alla dess minnesvärda stunder hade jag tänkt att skriva en rankningslista av alla filmer som jag har sett under det här året, från sämst till bäst. Om du undrar hur det blir med filmprisutdelningen, eller Von Norre Movie Awards, så överväger jag fortfarande den frågan. Det kanske blir av, det kanske inte blir av. Man vet inte med mig.

Tills vidare vill jag önska er alla en God Jul och ett Gott Nytt År!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *