Bloody 16!

Jag glömde nästan mitt lösenord.

Du trodde att den här bloggen var död, eller hur? Det trodde jag också, tills jag fick något att blogga om. Rättare sagt: det är min födelsedag. Jippi…

Sexton år sedan kom jag till denna värld som jag trodde var fredlig och lugn. Då fyllde jag tolv och insåg att världen var ett brinnande helvete utklätt som en himlakropp. Nu när jag är sexton känner jag av ingen skillnad. Men det finns mycket nytt att göra. Jag planerar att ta traktorkort, eftersom jag redan har fått en EPA, en blå en, som jag kallar Runo (jag bloggar om henne senare, när hennes ”makeover” är färdig).

Jag kan göra fler kortfilmer, och kanske också långfilmer om möjligheten visar sig. Jag har – inte för att skryta – fått en actionkamera i födelsedagspresent, dagen före min födelsedag.

001

Och hon heter Sony. Nä, jag skojar bara! Jag är ingen objektofil. Bara lite ensam…

Så med denna actionkamera kan jag filma i miljöer och på sätt jag vanligtvis inte kan göra med min vanliga kamera, t.ex. under vatten, på cykelstyret eller på Runos grill. Bilens grill, alltså; inte Runo Misakis. Stor skillnad.

Eftersom jag håller på att skriva det här inlägget är det väl lika bra att jag nämner Von Norre Films klassificeringssystem. Vad är Von Norre Films klassificeringssystem? Jag ska berätta vad Von Norre Films klassificeringssystem är. Det klassificerar mina kortfilmer och även skriftliga noveller och romaner och säger vilka åldersgrupper det passar bäst till, precis som MPAA gör med Hollywood-filmer.

Men, till skillnad från MPAA, har jag en mera avslappnad klassificering för mina verk, bara två stycken: A, som betyder att innehållet i filmen eller berättelsen är lämplig för alla åldrar, utan något våld eller svordomar, och XX-RR eller Extremely Explicit and Really Realistic Content, där våld, svordomar, sexuella scenarier eller insinuationer och realistiskt innehåll dominerar. Det går alltså all-in, så att säga.

Orsaken till att jag gjorde det här klassificeringssystemet var för att jag inte hade något annat att göra och att jag håller på att skriva en egen ”roman”, som ska hållas kvar i hemlighet tills vidare. Arbetstiteln är i alla fall, uh, ‘Earthground’. Den är ganska våldsam och verbalt olämplig för folk under tio år. Jag orkade inte gå efter MPAA:s idiotiska klassificeringssystem och bestämde mig att skapa mitt eget.

Bara för att jag kan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *