Topp 10 bästa Paramore-låtar

Jag älskar att göra mina egna topplistor. Jag älskar det. Nämnde jag att jag älskar att göra mina egna topplistor? För att det gör jag. Vet du vad jag också älskar? Musik, framför allt rockmusik. Två av mina favoritband är, ingen mindre än, Paramore och, ingen större än, Linkin Park!

För att hedra dessa fantastiska band ska jag lista upp mina tio favoritlåtar av Paramore, respektive Linkin Park. Eftersom Paramore-listan var lättare att göra, börjar jag med Hayley Williams och kompani.

10: Decode

Ja, jag är medveten om att det här är Paramore-sången från ‘Twilight’. Men när jag tänker på Paramore tänker jag inte på Kristen Bella Swan Stewart Snövit Tjejen Från Adventureland eller Shovel Face. När jag tänker på Paramore och ‘Twilight’ samtidigt tänker jag på Decode.

Decode är som ett undantag för bandet. Till skillnad från deras övriga låtar, som har mera energi, är Decode lite mer dramatisk. Den visar vad Hayley Williams är kapabel till när det gäller sång. Självaste texten påminner mig om den första ‘Twilight-filmen, vilket suger eftersom jag inte gillar ‘Twilight’. Min, personliga, tolkning av texten är: den berättar om ett spänningsfullt och realistiskt förhållande. Så, tekniskt sett, inte alls som ‘Twilight’…

9: Now

Det här är vad jag kallar klassisk Paramore! (Klassisk-ish.) En bra låt, plus en grymt häftig musikvideo. Hur mycket bättre kan det bli?

I början av Now byggs dess energi upp, och under refrängen släpps den ut. Men, senare mot slutet, släpper den lös all energi den har och ger oss ett kraftigt och minnesvärt avslut.

Allvarligt, titta på musikvideon.

8: Brick By Boring Brick

Paramore är nästan som Linkin Park; de gillar att experimentera. Vare sig det är genren, melodin eller texten skapar de olika typer av musik. Brick By Boring Brick är, i princip, en saga. De fyra första raderna i texten berättar om en flicka som har lämnat sitt hem för att istället leva i en saga. Ganska simpelt, eller hur? Men tre rader senare blir sången mörkare och mörkare.

Efter det sjunger Hayley Williams om att begrava ett slott. Paramore i ett nötskal!

7: Still Into You

Den mest optimistiska låten någonsin! Utan någon jävla tvekan!

Still Into You lyckas alltid fånga mig och hålla mig kvar i mindre än fyra minuter. Den här låten är charmig, söt, klatschig och full av liv. Williams sång är annorlunda och tyngre än vanligt. Betydligt bättre än de flesta kärlekslåtar som finns därute.

6: crushcrushcrush

Dessa människor blir bara bättre och bättre. De vågade till och med skriva låttiteln utan stora bokstäver eller mellanrum!

Sann rock ‘n’ roll – Paramore style! Rytmisk, hård och sann, crushcrushcrush (våga säga det snabbt) har en krypterad sångtext som jag försöker förstå mig på, men förgäves. Min tolkning av texten är den raka motsatsen till de flesta andra tolkningar, så jag ska inte säga något om det. Skitbra låt, i alla fall.

5: Pressure

Glöm vad jag sa om crushcrushcrush – det här är rock ‘n’ roll! Pressure är en av Paramores första låtar, och det är ingen dålig början för dem.

Det är roligt att jämföra dåtidens Paramore med nutidens Paramore och se var de är idag (idag är de bara en duo). Pressure ligger i ”hårdare Paramore”-kategorin. Men, det finns hårdare…

4: Ignorance

Jag hade ingen aning om att Paramore kunde vara så här punkiga. Ignorance är en arg och mer seriös låt än, t.ex. Still Into You eller crushcrushcrush.

Bandet fortsätter att överraska, men Hayley Williams stjäl scenen. Jag har försök att sjunga den här sången lika snabbt som hon gör. Men, vad jag än gör, är hon fortfarande en mycket bättre sångare. Om hon skulle sjunga den här låten mycket långsammare och lugnare (som en Kalixbo) skulle dess längd ha fördubblats till åtta minuter.

Nu vet jag att ignorans är min nya bästa vän.

3: Monster

Vi börjar att närma oss toppen, mina damer och herrar. Men först måste vi ta oss förbi monstret.

Ursäkta det dåliga ordvalet.

Denna singel från Michael Bays ‘Transformers: Dark of the Moon’ bevisar en viktig sak: att Hayley Williams kan skrika, som en kvinnlig Chester Bennington (fast en kvinna). I mina ögon är Monster som en kombination mellan crushcrushcrush, Pressure och Ignorance. Det är en kraftfull låt, både musikaliskt och vokalt.

2: That’s What You Get

Det är vad du får. Bokstavligen.

Skämt åsido, That’s What You Get har ett ganska vackert och tankeväckande budskap bakom sig. Min fot diggar konstant till låtens rytm och det lär ta ett tag tills jag blir trött på den. Låten, alltså, inte foten…

1: Misery Business

Jag har listat upp nio Paramore-låtar och alla är suveränt skitbra på sina egna, självständiga sätt. Men ingen låt är överlägsen över denna där – Misery Business! Jaha, du såg det redan.

Om du går på högstadiet eller gymnasiet slår jag vad om att du kan hitta dig själv i Misery Business. Den handlar, i princip, om en elak och manipulativ tonårstjej. Erkänn nu att du känner dig träffad.
Låten är stark och tar aldrig slut på energi. Den lägger alla sina kort på bordet. Den är ganska våghalsig och enkel i sitt budskap. Varför säger jag ”ganska”? Den är våghalsig och enkel i sitt budskap!

Misery Business vinner priset för Bästa Paramore-låt. Härnäst kommer en topplista av de tio bästa Linkin Park-låtarna. Håll utkik för den…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *