So You Think You Know Linkin Park?

Hahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha!!!

Oroa dig inte. H- och A-tangenterna fastnade bara.

Jag har precis haft årets skrattattack. Nakna pistolen. Fresh Prince of Bel-Air. Death Proof. Tales of Zestiria. Vänner. Fawlty Towers. Ingenting, jag menar, ingenting har någonsin fått mig att skratta så här mycket.

Som du vet så älskar jag rockbandet Linkin Park. Linkin Park, Paramore, Halestorm, Green Day – de bästa av de bästa. Men Linkin Park står alltid högst upp på listan, utan tvekan. När jag kör med Runo diggar jag till The Hunting Party. När jag dammtorkar rummet diggar jag till Living Things. När jag ritar diggar jag till A Thousand Suns. När jag har egentid när jag är ensam hemma diggar jag till Hybrid Theory. (Detaljerna är oviktiga.) Så, såklart ser jag framemot deras kommande sjunde album som verkar ta evigheter att komma ut.

Men, när jag tittade runt på YouTube för ett par minuter sen, hittade jag en intressant video som lockade till mig. Titeln för denna video säger att det är en ny låt av Linkin Park, ”Who Am I”, troligen från deras nya album. Jag blev ju nyfiken, vad annars skulle jag ha gjort?

Grejen är ju att… Det är inte Linkin Park. Ingenting angående den här låten säger att det är Linkin Park.

Nu tänker du väl: ”Om det inte är Linkin Park, vad är det då?”

Det är den här låten:

giphy
Credit: giphy.com

Girl On Fire! Girl! On! Fucking Fire! Jag var tvungen att googla Girl On Fire för att få veta vilka det är!

Jag har mycket att säga om det här. Först av allt: självaste låten i sig, ”Losing My Identity” av Girl On Fire, verkar ändå vara ganska bra. Ett helt okej modern rocklåt. Andra: Hur dum kan en människa vara? Jag pratar inte bara om personen som har lagt upp videon ”Linkin Park – Who Am I (NEW SONG)”, utan även personerna som har kommenterat på den.

”Beautiful song!!!! You’re the best!!!”

”loved it”

”finally some great linkin park”

”i do like lp, i just dream to meet chester who has amazing voice”

”Great sounds. New Style. LP keeps evolving their music. That what’s makes them great.”

”has a life long LP fan I heard this song for the first time today and it instantly became one of my favorites this song is amazing its always great to hear new Linkin park it’s like a visit with a really good friend you haven’t seen in a while”

13c136ff3d2bacd0f25e6d67420a8da7135cba9f2d268a14bdf03e797f890dd0
Credit: quickmeme.com

För att citera Lzzy Hale: ”I could close the curtain, but this is too much fun.”

Det här är en helt ny nivå av dumhet. Jag blir nästan mållös; jag saknar ord för att kunna beskriva vad jag tänker. Faktumet, att folk tror att det faktiskt är en riktig, officiell ny låt av Linkin Park, gör mig orolig för mänsklighetens framtid. I skolan har vi fått lära oss någonting som kallas för källkritik, där man visar skepticism för en källa. Först trodde jag faktiskt att det var en ny låt av Linkin Park, eller åtminstone en gammal låt som de inte har släppt förrän nyligen, precis som de gjorde med ”Blackbirds”. Men när jag började att lyssna på ”Who Am I” blev jag tveksam och skrollade ner till videons beskrivning, där det, klart och tydligt, stod att musiken i videoklippet var ”Losing My Identity” av Girl On Fire.

Som sagt: jag älskar Linkin Park. Jag längtar verkligen till att få lyssna på deras nästa album. Men den där låten… Det e inte Linkin Park. Det är någonting annat, men det är inte Linkin Park.

Jävla dumhuven som inte vet vad Linkin Park är… Helvete, skrev jag precis det där?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *