Bakugan Battle Brawlers – Nostalgirecension

Var redo att uppleva någonting unikt på denna blogg… Var redo att uppleva en recension av en av mina favorit animationsserier…

Välkommen till ett nytt segment på Von Norres Blogg, kallad ”Nostalgirecensioner” – recensioner av mina nostalgiska minnen. Den här första nostalgirecensionen är för mitt största barndomsintresse: ‘Bakugan Battle Brawlers’!

bakugan_review

Jag växte upp med Bakugan, både serien och leksakerna. Om du inte har hört talas om Bakugan, så är det ungefär som om ‘Pokémon’ fick ett barn med ‘Beyblade’ och barnet blev aborterad av ‘Yu-Gi-Oh’. Där har du Bakugan!

Det här är endast en recension av säsong 1 av serien ‘Bakugan Battle Brawlers’. En recension av säsong 2, ‘New Vestroia’, kommer efteråt.

‘Bakugan Battle Brawlers’ börjar med att en massa mystiska spelkort faller ner från himlen som innehåller varelser i form av bollar. En grupp barn bestämmer sig att uppfinna ett spel av dessa kort och bollar, kallad ”Bakugan”, som sprider sig över hela världen.
Dan Kuso, tillsammans med sina ungdomsvänner, formar den populära gruppen ”Bakugan Battle Brawlers” (därav titeln).
Efter att ha blivit nära vänner med sina Bakugans måste de rädda både Jorden och Bakugan-världen Vestroia från total förstörelse.

Man kan gissa sig till att den här serien är en reklam för leksakerna och spelet. Men den är mer än en leksaksreklam; det är en ganska bra anime. Självaste universumet och världen som de sakta bygger upp är annorlunda från något annat som jag har sett – och intressant. Ju mer info man får, desto bättre blir det.
De första få avsnitten kan vara långsamma och drar ut på seriens huvudhandling, men farten tas upp efter ett tag när det blir riktigt spännande.

Saken jag gillade var att huvudkaraktärerna – Dan, Runo, Marucho, Julie, Shun och Alice – inte är ett fullständigt team i början. De bor i andra städer och de flesta har inte ens träffat varandra personligen. Manusförfattarna hade då chansen att utveckla karaktärerna och introducera dem separat, och de tog den.
Alla har sina egna personligheter. Dan är en tuff kämpe som gör allt för att vinna. Runo är en envis tjej som ibland har humörsvängningar. Shun är en ninja-badass med hemligheter, och så vidare. När de väl är tillsammans, har de bra, underhållande och känslosam personkemi.
Dessa karaktärer har personliga handlingar som är viktiga att ha kunskap om. Deras vänner är alltid där för varandra, och det är det som vänner är till för.

Serien har nog av skurkar, men den maskerade Masquerade är mittenkärnan av dem. Första gången man träffar honom vet man att han är en annan typ av ”Brawler”.
Efter 38 avsnitt tar serien en oväntad vändning och går mot ett annat håll, vilket fungerar för vad serien ska göra.

Bakugan-karaktärerna, som sagt, är bollar som vecklas upp till olika former och förvandlas till stora varelser. Bandet mellan människorna och Bakugans, speciellt ”Battle Brawlers”-teamet och deras partners, är starkt. Man kan förstå varför de vill hjälpa sina Bakugan-vänner att rädda sin värld.

Du skulle nog aldrig tro mig om jag skulle säga att en tecknad serie fick mig att gråta. Känslosamma stunder är nödvändiga för det nära bandet mellan karaktärerna och dess utveckling. Du har varit med dessa karaktärer på ett äventyr. Du har sett dem gå igenom helvete och lärt sig om vänskap och teamwork. När slutet slår till, måste du gråta.

Men det finns mycket klassisk animehumor, där de tar hjälp av animationen för att skapa karaktärers reaktioner och känslor.

De förklarar mycket för dig som tittare, t.ex. om bakgrundshistorian och liknande. Ibland behövs det förklaringar men det kändes som att de tvingade in en förklaring i serien för att tittarna inte kan pussla ihop det själv. Det är bara en av två problem jag har med serien, vilket är imponerande.

SISTA ORDEN
Det här inlägget är skrivet av ett fan som älskade Bakugan när han var yngre, och som älskar Bakugan än idag.
‘Bakugan Battle Brawlers’ är en underhållande, känslosam, spänningsfull animeserie som går bortom leksakerna och utforskar minnesvärda karaktärer och ett unikt universum.

4.5/5

Håll utkik för min recension av ‘Bakugan: New Vestroia’ om några veckor!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *