Kuggat förarprovet fem gånger – har aldrig varit så här sur

Jo, ja, hej, hur är läget? Jag har äntligen kommit ut ur mitt ide och återvänt till bloggen för att… skriva någonting, jag vet inte. När sågs vi senast? 3 maj? Helvetes jävlar. Det är – det är ett tag sen, det. Bara för att snabbt ge dig en uppdatering om vad som har hänt i mitt liv mellan 3 maj och idag: jag har gått ut 9:an, jag ska börja på gymnasiet i Kalix om ett par veckor, jag kämpar fortfarande med min roman ‘Earthground’ – åh, jag glömde nästan: jag har kuggat röven av mig med Trafikverkets traktorprov.

Fem – jävla – gånger.

Om du har undrat varför jag inte har skrivit några filmrecensioner efter ‘Captain America: Civil War’, här har du svaret! Jag gillar att skriva min åsikt på den här bloggen, det vet alla, så när jag plötsligt kommer tillbaka för att skriva ett sådant inlägg om Trafikverket, kan det vara ett tecken på att jag inte är särskilt glad.

Det finns många saker som jag hatar här i världen. Popmusik. Selfies. React-videos. Miley Cyrus. Mexiko. Säsong 9-12 av ‘Two and a Half Men’. Alla säsonger av ‘Family Matters’. Moderna vampyrer. (Du fattar poängen.) Men Trafikverket måste ärligt talat vara högst upp på listan. Jag föraktar Trafikverket.

Efter fem försök för att kunna få köra min EPA-traktor Runo (en vacker, mörkblå duett) lagligt har jag fått mitt bästa resultat hittills: 49 av 65, och gränsen för godkänt går vid 52. Du kanske inser hur irriterad jag är. Men, så klart kan man bortförklara det med att säga att jag inte har pluggat nog mycket. Kompis, min hjärna är proppfull med kunskap om traktorer, trafikregler och alkohol, som ändå inte kommer på självaste provet. Istället får man frågor som: ”Vilket ämne bidrar till växthuseffekten?” Eller: ”När ska man senast meddela Transportstyrelsen att man har sålt sin traktor?”

Är det här Pengarna på bordet?

Miljöfrågor – från höger och vänster. Vad har växthuseffekten för någon betydelse när man endast har två växlar och får köra saktare än sin egen farmor? Varför ska man veta hur brunnsvattnet rinner under marken – när man ska köra en jävla EPA?!
Vem fan bryr sig om miljön? Inte jag i alla fall. De enda individerna på denna glob vi kallar Jord som tänker på miljön är Greenpeace och Miljöpartiet, och vi alla vet att de i princip gör samma sak. Traktorförare tänker inte konstant på om avgaserna påverkar ozonlagret. Jag tror faktiskt att de skiter i det fullständigt. Vare sig det är traktor, B, AM eller buss, så är miljöfrågorna i förarprovet 100% onödiga. Visst, några av dem är ganska enkla och viktiga att veta, t.ex. att man ska undvika tomgångskörning. Men växthuseffekten?! Jag har aldrig ens hört talas om det!

Dessutom är inte bara miljöfrågorna onödiga och tjatiga; de allra mesta frågorna är så komplexa och orättvisa att man vill slå sig själv i pannan med ett strykjärn. Vissa frågor kan ha från två till fem svarsalternativ, och vissa frågor kan ha flera ja-svar och flera nej-svar, vilket är jävligt frustrerande. Förr i tiden, tydligen, gjorde man ett skriftligt prov och ett muntligt prov. Jag hatar muntliga prov i skolan, så jag är glad att det är borta, men de gamla proven var, enligt mina källor (även känd som min morfar), mycket enklare än dagens förarprov.

Det är som att de, Trafikverket, inte vill att folk ska ta körkort, eftersom de flesta ger upp efter ett tag. Jag har själv varit nära att ge upp många gånger, och jag är nära att ge upp nu. Men det här är nästan löjligt! Det är Judge Judy-löjligt!

Här är mitt tips till skitstövlarna på Trafikverket: dumpa miljöfrågorna, för att de är bara dumma, och gör resten av frågorna mindre svåra. Det här är inte QI.

Som en sammanfattning av det här inlägget ska jag avsluta med en Stephen Fry. För att använda Chester Benningtons ord: ”Put me out of my misery. Put me out of my misery. Put me out of my, put me out of my fucking misery” – följt av 83 utropstecken. God kväll.

Har jag missat ‘Seinfeld’? Snopp.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *