Category Archives: Nördiga saker

För er som är nördiga, stanna! Och ni andra, dra åt Krypton!

Make My Wishes Come True…

Nu när Sony Pictures och Marvel Studios har kommit överens att sätta Spider-Man i Marvel Cinematic Universe, så tyckte jag att jag skulle skriva ner saker som jag vill ska hända med Marvels version av min favorit nätskalle.

1. Ett unikt källmaterial
Vi har alla sett hur Spider-Man blev Spider-Man. Nördiga Peter Parker blev biten av en radioaktiv spindel som gav honom superkrafter, hans farbror Ben dog, han fick lära sig om stora krafter och stort ansvar, etc, etc, etc…

Det finns ingen chans att de ska ge oss bakgrundshistorian för en tredje gång. De kan göra samma sak som de gjorde med ‘The Incredible Hulk’ med Edward Norton: ett montage under förtexterna, eller något liknande.

Marvel övervägde att använda den populära storyn ”Kraven’s Last Hunt” som ett källmaterial för deras kommande Spidey-film. Vi har inte ännu sett Kraven the Hunter på den vita duken, så det låter som en intressant – och ganska bra – idé.

2. Drew Goddard
En av Sonys ursprungliga planer var att göra en spin-off film som handlade om skurkteamet Sinister Six, och de anlitade Drew Goddard som manusförfattare och regissör för det projektet. Vi har nyligen fått reda på att de fortsätter med ‘The Sinister Six’ och även ‘Venom’ men ett rykte sa att Goddard skulle regissera Marvels reboot av Spider-Man.

Som jag har sagt förut: Goddard har arbetat med Joss Whedon, mannen bakom ‘The Avengers’. Men tyvärr finns det en möjlighet att Marvel inte vill att han gör den nya Spider-Man. Han jobbade på deras Netflix-serie ‘Daredevil’ men han lämnade serien så att han kunde jobba på ‘The Sinister Six’.
Vill Marvel verkligen ha honom tillbaka efter att han ”svek” dem? Kanske de erbjuder honom jobbet eftersom de gjorde dealen med Sony. Alla är kompisar!

Personligen vill jag se vad Drew Goddard kan göra med Spider-Man. Han förtjänar en chans att regissera en film som är relaterad till Spider-Man.

3. Spoila inte filmen med marknadsföringen
Ett stort problem som jag hade med ‘The Amazing Spider-Man 2’ hade ingenting med självaste filmen att göra, utan det var marknadsföringen. Den enda trailern jag tittade på var den första trailern som kom ut. Senare, efter filmen kom ut, så tittade jag på den 4-minuters långa trailern och insåg hur mycket den trailern visade. Det var för mycket som den trailern visade…

Marvel Studios marknadsföring gör inte samma sak som Sony gjorde med sin. Men Marvel ska bara producera den kommande Spider-Man, medan Sony distribuerar och tar hand om marknadsföringen. Ska de göra samma misstag som förut? Min instinkt säger nej.

4. Filmskaparna gör sitt och studion gör sitt!
Tydligen ska Avi Arad och Matt Tolmach, producenterna för ‘The Amazing Spider-Man’, inte vara involverade i Marvel’s Spider-Man…?
Jag vet faktiskt inte! Först skulle de inte, sen skulle de… Okej, vi vet i alla fall att Kevin Feige ska producera, som han gör med alla Marvel-filmerna. Det låter ju bra!

Sony kunde inte låta bli att tafsa på ‘The Amazing Spider-Man 2’ under filmens produktion. De tog bort scener som skulle vara med i filmen! Samma sak hände med Sam Raimis
‘Spider-Man 3’.

Sony är fortfarande involverade i Marvel’s Spider-Man – och det kan också gälla för Avi Arad och Matt Tolmach. Men snälla, låt manusförfattarna och regissören göra sina arbeten, medan ni gör det ni ska göra!

5. Expandera franchisen med Marvel Cinematic Universe
Vi — eller jag — fick aldrig se hur Sony skulle expandera Marc Webb ‘Amazing Spider-Man’-franchise. De planerade en tredje film, Sinister Six, Venom och — där dog den franchisen!

Marvel har en chans att göra just det. MCU är verkligen stort, och det kan bli större med Spider-Mans introduktion. Skurkar och karaktärer som vi inte har sett på den vita duken kan dyka upp i MCU tillsammans med Spidey.

6. Behåll den mörka tonen…
”Vad menar han med det?” Låt mig förklara…

Marc Webbs ‘The Amazing Spider-Man’ var mycket mörkare än Sam Raimis originella film. Det visade hur tufft livet kan verkligen vara. Den mörka tonen och teman borde återanvändas i 2017s Spider-Man.
Om man tänker på det, så är serietidningarna mörka. Gwen Stacys död, till exempel. Folk dog, för fan!

Peter Parkers liv är tufft och en mörkare ton hjälper det att hålla balansen, som Marc Webb gjorde. Visa den psykologiska smärtan av att vara en hjälte och göra saker som man kanske inte vill göra men, du vet, med stora krafter följer ett stort ansvar…

7. …men ge oss den Spider-Man som vi alla känner och älskar
Låt oss bara njuta av att se Spider-Man svinga sig runt New York Citys gator och skyskrapor, näta skurkar och är sarkastisk. Vi vill se honom interagera med Avengers och kanske till och med Guardians of the Galaxy!

Före jag avslutar så måste jag säga tack till Andrew Garfield som har spelat Spidey i endast två filmer, men ett ännu större tack till Marc Webb som har regisserat de två filmerna som Andrew spelade Spider-Man i.
Jag är stolt att ‘The Amazing Spider-Man’ och ‘The Amazing Spider-Man 2’ finns på min filmhylla, och jag ska alltid säga att Marc Webb inspirerade mig att bli en filmskapare.

Marvel’s ‘Spider-Man’ kommer ut 2017, bara så du vet…

From All of Us…

2014s julafton tog snabbt slut, och för att citera Morsan: ”Det var den julen det!”

Nu är det bara nyår kvar och sen kommer man tillbaka till skolbänkarna. Fy fän, vad jag hatar skolan!
I alla fall, låt oss gå igenom vad jag fick för julklappar, shall we?

077

BOOM! A Nightmare on Elm Street Collection, Captain America: The Winter Soldier och Godzilla (Gareth Edwards edition)!
Men vänta! Det finns mer!

078

DUBBEL-BOOM! Thor: The Dark World, Transformers: Age of Extinction och X-Men: Days of Future Past!

Ja, jag vet att de flesta av dessa filmer har jag redan sett på bio. Men ‘Elm Street’ är ju spännande. Första filmen har jag också skrivit en recension för, men de andra 6 onödiga filmerna i franchisen finns inte på min hårddisk. Om du fattar vad jag menar…
Recensioner för dem? Vi får se. Kanske ett och samma inlägg om alla 7 filmerna. Som sagt: vi får se.

Jag fick faktiskt alla filmer jag önskade mig, men endast en spel.

079

‘Metal Gear Rising: Revengeance’. Jag har aldrig spelat ett Metal Gear Solid-spel i hela mitt liv men det här spelet är häftigt. Jag vet att det inte är som de andra Metal Gear-spelen. Det är mera som ett hack-and-slash-spel. Men det är roligt att spela. En recension för det är på väg. Oroa dig inte.

Med mina nya…

090

…högtalare kan jag lyssna på episk filmmusik med ett episk ljud. Jag lyssnar på Alexandre Desplats ledmotiv från Godzilla och Paranoia-sången från The Amazing Spider-Man 2.

091

Subwoofern får vara på golvet tills vidare. Eller för evigt, menar jag. Tillsammans med min fot.

001

Den må inte säga ”I’ll be back” men det finns så många situationer i mitt liv där jag inte bara bryr mig. Och nu får jag äntligen visa det.

Nog med allt jul nu, för det finns en sak som jag måste säga. Det är garanterat att Spider-Man ska få en till reboot och att Marvel ska producera en ny trilogi. Så jag har bestämt mig att skriva min egen fortsättning av Marc Webbs ‘Amazing Spider-Man’-franchise, bestående av ‘The Sinister Six’, ‘The Amazing Spider-Man 3’, ‘Venom’ och ‘The Amazing Spider-Man: The Final Chapter’.
Just det, franchisen lever fortfarande i mitt hjärta. Oj, det lät djupt.

Tillbaka till julandet. Vet du hur tomten såg ut hos Mommo och Moffa?

084

Ser vem det är? Låt det smälta in först. Du har rätt. Det är jag!

087

Det var den första och sista gången jag var Tomten. Han har inget roligt jobb, det må jag säga.

God Jul på er alla dödliga och så ses vi nästa år!

It can’t be stopped…

Varje jävla dag får vi mera nyheter och leaks om Sonys planer för Spider-Man-franchisen, och nästan alla de är patetiska!

Den första saken som fortfarande stör mig är att Sony planerar en till reboot, med ett nytt ansikte bakom Spider-Mans mask. En idé som de har är att basera den onödiga rebooten på ‘Kraven’s Last Hunt’, en populär story från serietidningarna.
Även om jag inte gillar idén med en till reboot, så låter det intressant att använda ‘Kraven’s Last Hunt’ som ett källmaterial. Men inte till EN TILL REBOOT!!!
The Amazing Spider-Man-franchisen borde fortsätta! Jag har väntat på nyheter om
Drew Goddards ‘The Sinister Six’ för länge nu. Spänningen inuti mig blir starkare. Men nu ser det ut som att filmen inte ska bli gjord, samma sak med ‘Venom’ och resten av denna döda franchise. Suck…

En annan sak som gör mig ledsen är att Marc Webb, regissören av de två senaste
Spider-Man-filmerna (FYI), är tydligen UTE ur sin egen franchise. Det sägs att Sony inte vill att han regisserar ‘The Amazing Spider-Man 3’. Varför? Vette fan.
Sony vill istället att Phil Lord och Christopher Miller tar över. De är mest kända för att ha gjort ‘The Lego Movie’.
Marc Webb sa själv att han skulle regissera den tredje filmen. Killen är en av mina favorit regissörer! Låt honom regissera den tredje filmen!

Men den värsta saken – den absolut värsta saken är att Sony Pictures lovade att de skulle expandera Webbs ‘Amazing Spider-Man’-franchise. Om de samarbetar med Marvel, så har de brutit sitt löfte. Det går inte att lita på dem längre!
Kommer du ihåg Marc Webbs citat ”Think bigger”? Det är en jävla lögn!

Jag måste lugna ner mig nu och åka till bion. Det låter bra…

F**k you, you f**king f**ks…

Det här är ett helt spontant inlägg. Spontant, men ilsket och fylld med utropstecken. En viktigt del av mitt liv som en filmälskare och filmskapare har fått så mycket hat från hela världen. Då pratar jag såklart om Sony Pictures ”The Amazing Spider-Man”-franchise.

Om du inte redan visste det så älskar jag Marc Webbs ‘The Amazing Spider-Man’ från 2012. Den filmen inspirerade mig att göra likadana filmer. Det är faktiskt min favorit film. Men när jag läser artiklar och kommentar om hur ”dåliga” filmerna är, speciellt uppföljaren ‘The Amazing Spider-Man 2’, så blir jag så arg och upprörd. Jag ska försvara denna franchise tills jag dör!

Alla dessa hatare tycker att Sony ska sälja rättigheterna tillbaka till Marvel. Jag, å andra sidan, tycker inte alls så. Det vore roligt men jag står inte på den mörka sidan. Sony håller deras planer för ‘The Sinister Six’ topphemligt, så hatarna tror att den är död. Samma sak med ‘Venom’. DE ÄR INTE DÖDA!!!

Som vi alla vet så är ‘The Amazing Spider-Man’ en reboot av Sam Raimis originella trilogi. Orsaken till att jag älskar den filmen är för att den är så annorlunda. En mörkare ton, större och bättre uppbyggnad och mera känsliga stunder. Jag gråter nästan varje gång jag tittar på den. Jag kan inte förstå hur så många folk kan tycka motsatsen. Men jag vet att det finns annat folk som beundrar franchisen på samma sätt som jag gör, och vi ska aldrig ge upp!

Det enda jag vill säga är att hatarna måste sluta att hata någonting som alla andra också hatar. Det är som ett virus. Retroviral hyperplasia? Där fick ni, hatare!

War? Anyone?

MCU exploderar snart! Det har varit så mycket prat om att Robert Downey Jr. ska återvända som Tony Stark / Iron Man i en möjlig Iron Man 4, och enligt Variety ska han dyka upp i Captain America 3 i en stor roll, men med en liten twist.

Varietys källor säger att Captain America 3 ska baseras på serietidningen Civil War. Helt enkelt att Captain America och Iron Man ska titta varandra i ögonen och troligen döda den ena. Det här har inte blivit bekräftat ännu men alla verkar hoppas att det är sant.

Min åsikt på det hela är helt annorlunda, fast det finns bra saker med den här idén. Först av allt kan titeln vara cool. Tänk er: ”Captain America: The Civil War”. Och självaste Civil War-konceptet är intressant och kan verkligen funka i Marvel Cinematic Universe. Men, men, men, men, men…

Iron Man i en Captain America-film? Det känns inte bra. Jag vet att det inte är den första gången en annan Avenger är med i en annan Avenger-film, som Black Widow i Iron Man 2 och Captain America: The Winter Soldier. Men Iron Man, Captain America, Hulk och Thor är mycket större än de mindre karaktärerna så varför inte bara ha en Avengers film där Civil War händer. Alltså ”Avengers: The Civil War” eller åtminstone ”Iron Man vs Captain America: Dawn of Tights”.

Om de baserar Cap 3 på Civil War så kommer det att kännas som om Captain America är bara halva filmen. De kan göra så att tittarna är både på Starks och Caps sida, men titeln ska inte bara ha den enas namn. Dawn of Tights! Tights!!!

Civil War-serietidningen innehåller nästan varje Marvel-hjälte som har skapats, och
20th Century Fox äger rättigheterna till Fantastic Four och X-Men medan Sony har Spider-Man. Så om de ska göra en Civil War-film så måste de göra det lite mindre.

Jag tycker att idén är intressant men Marvel måste göra det på rätt sätt och på ett bra sätt! Kolla in artikeln på Variety

Comicmovie: The Return of the News…

När man har håltimme måste Comicmovie komma tillbaka, duh! Eller i alla fall ha ordet ”Comicmovie” i titeln.

Marvel’s ‘Ant-Man’ har börjat sin produktion! Edgar Wright må inte vara involverad längre men jag har höga förväntningar.
Vi har fått vår första look på Paul Rudd som Scott Lang under inspelningen i San Francisco.

Och John Slattery, som spelade Howard Stark i Iron Man 2, ska återigen spela rollen som Tony Starks farsa i ‘Ant-Man’.

När man talar om ”återigen”. Vi vet att Alfred Molina gjorde ett bra jobb som Doctor Octopus i Sam Raimis ‘Spider-Man 2’ men Molina har sagt att han vill gärna spela Doc Ock igen i Marc Webbs franchise, och Drew Goddards ‘The Sinister Six’.

Jag vill att J.K. Simmons kommer tillbaka som J. Jonah Jameson men när det gäller Alfred Molinas Doc Ock så… är jag inte säker.
J. Jonah Jameson? Visst, jag kan se J.K. Simmons som J.J. igen. Doc Ock? Den mest populäraste skurken i Spider-Mans historia? Vara igen spelad av Alfred Molina?
Jag älskar Doc Ock i Spider-Man 2, det gör jag. Men ge någon annan en chans. Fast han dog i slutet av Spider-Man 2 och vi ville se mera av honom. Jag vet inte vad jag tycker, även om det inte är officiellt.

Marc Webb är inte rädd att hålla sina skurkar vid liv. Folket bakom James Bond borde också tänka på det…

Comicmovie-Con…

Det här ska inte innehålla alla nyheter från årets San Diego Comic-Con men bara det som jag tycker är viktigt och/eller intressant.

Först har vi våran första look på Gal Gadot som Diana Prince / Wonder Woman i Zack Snyders ‘Batman v Superman: Dawn of Justice’.

Folk blev skeptiska när Gal Gadot skulle spela Wonder Woman. Jag blev förvirrad att hon ens är med i filmen. Men hon ser badass ut och kanske är mer badass än vad folk tror.

Godzilla regissören Gareth Edwards ska göra en Star Wars-spin-off film men han ska också göra uppföljaren till sin egen Godzilla. Legendary Pictures och Edwards har bekräftat att de klassiska monstren Mothra, Rodan och King Ghidorah ska säkerligen dyka upp i uppföljaren.

Dessutom har Legendary också sagt att en ny King Kong film, kallad ”Skull Island”, ska komma ut i 2016. Det ska tydligen vara en prequel till antingen originalet från 1933 eller Peter Jacksons version från 2005.

Till sist har vi en intervju med Paul Rudd, Michael Douglas, Corey Stoll och regissör Peyton Reed (som inte är Edgar Wright) som pratar om deras Marvel film ‘Ant-Man’.

Det var allt som jag bryr mig om…

Say my name…

Enda sen Dwayne ”The Rock” Johnson sa att han hade fått en roll i DC Comics filmuniversum, har fansen spekulerat om vem han kan spela. Folk sa att han kunde spela John Stewart / Green Lantern men nu har han svagt sagt vem han ska spela…

Med ”svagt” menar jag ju att han inte har bekräftat det helt. Det han sa var att hans karaktär har ”krafter likadana som Supermans”. Det finns en massa superhjältar som har krafter likadana som Supermans men Johnsons sista ledtråd var:

”Just say the word…” (Översättning: ”säg bara ordet…”)

Nej, ordet är inte ”bird”. En superhjälte från DC som kan säga ett ord som gör honom till sitt superhjältes alter-ego är Shazam!

Jag vet bara lite om honom för att jag har spelat Injustice: Gods Among Us. Han är som Superman, fast inte lika populär…

You gotta be kidding me???

Jag läser inte dagens serietidningar men jag läser ComicBookMovie och därifrån fick jag en liten nyheten. Faktiskt en ”dunder” nyhet…

Marvels egna åskgud Thor ska nu vara en… kvinna.

005

Hahaha!!!!!

Väldigt roligt, Marvel! Ska vi se Chris Hemsworth också bli en kvinna i filmerna? Jag vet att det inte är första april men… Ni skämtar inte, eller hur?

Det gör inget för mig för att det handlar om serietidningar, inte filmer. Jag gillar faktiskt kvinnliga superhjältar. Jag håller på att skriva min egen science fiction story som har en kvinna i huvudrollen. Vadå? Jag tycker att brudar är badass.

Jag vet inte om Thor fick en förbannelse över sig eller att han inte förtjänar att hålla i hammaren, men folks reaktioner är samma som när Doc Ock tog över Peter Parkers liv. Alltså mest negativa.

En kvinnlig Thor? Loki har nu en chans…

Non-Comicmovie…

Första nyheten är inte relaterad till serietidningar, men det är ganska konstigt.
Disney har bekräftat att en live-action version av Dumbo är på väg. Några av deras animerade filmer kan bli bra live-action filmer och andra känns inte rätt. Dumbo är en av dem.

De har gett Transformers-manusförfattaren Ehren Kruger jobbet till att skriva filmen.

Tillbaka till serietidningsrelaterande nyheter, som Star Wars Episode VII. De säger nej till Comic-Con och ja till IMAX.
Episode VII ska inte komma till årets San Diego Comic-Con för att de är så upptagna med att filma saken. Och de tar även en två veckors lång hiatus efter Harrison Fords lilla ”olycka”, kan vi kalla det.
Dessutom ska de använda IMAX-kameror för filma vissa scener.

Sista viktiga nyheten, för idag iallafall, handlar inte om nån film. USAs president Barack Obama har sagt att de ska bygga en verklig Iron Man-dräkt för militären. Det låter suveränt!
Det här var först bekräftat tillbaka i februari men det finns en liten uppdatering: specialeffektsstudion Legacy Effects ska designa rustningen.

Jag har alltid drömt om att få flyga som Iron Man och i framtiden är det kanske möjligt…