Gud rädda oss alla, kommer Trump att bränna oss inuti lågorna av tusen solar?

Baktun 13 har precis passerat, Jesus har återvänt och selfies är fortfarande en grej. Allt det här, på grund av en sak: Donald Trump ska bli USA:s nästa president. Ja, du läste den där meningen rätt. Donald Trump. Den Donald Trump. En jävla morot med blont hår ska bli president. Olyckligtvis är det här ingen dröm; det är på riktigt. I det här inlägget vill jag uttrycka mina åsikter och tankar kring det här extremt oväntade valresultatet och den kommande ”President” Trump.

Personligen hejade jag på Hillary Clinton, och jag hade två anledningar till att göra det:

1. Hon hade chansen att bli den första kvinnliga presidenten i USA:s historia, vilket skulle ha varit fantastiskt och revolutionerande.

2. Hon heter inte Donald Trump.

Men hennes egna politik, precis som Trumps, är inte heller felfria. Låt oss bara glömma bort e-mejl-skandalen och faktumet att Bill sprutade med sin vattenslang över en kvinna som inte var Hillary (det där var en eufemism). Tänk er X-Men: Days of Future Past: det hände aldrig. Hillary ville föra samman landet och dess stater och skapa ett gemensamt samhälle – men med höga skatter och ett avskaffande av vapenlagen, vilket de flesta patriotiska amerikaner är emot. President — jag menar, Mr. Trump vill ha – och kommer att få – ett USA där alla skriker antingen ”Merica, fuck yeah!” eller ”Heil, Trump, mein führer!” Det betyder alltså följande: Inga som helst kopplingar till omvärlden, ingen frihandel, inga immigranter, inga terrorister, men en jävla mur vid gränsen till Mexiko!

Och folket röstade på honom för att…?

Skillnaden mellan dessa två kandidater är att den ena – Miss Clinton – har erfarenhet inom politik – precis som sin make, Bill Clinton –  medan den andra – Fantas svar till Mussolini – har absolut ingen erfarenhet alls! Han råkar bara vara en mäktig miljonär som vill göra Amerika ”stort igen” (även bokstavligt talat). Så, har Donald Trump vad som krävs för att bli en god president? NEJ! Republikanerna kunde lika gärna ha gått till en förskola och valt ut en slumpmässig, lim-ätande snorunge som deras kandidat. Dock är jag medveten om att denna snorunge inte ännu, officiellt, är USA:s nästa president, men alla tecken visar att han definitivt kommer att få ta över Barack Obamas plats i Vita huset, tillsammans med sin mycket yngre slav — jag menar, fru.

Jag är nyfiken på att få se vad det blir av USA och resten av världen när en företagare utan någon som helst politisk bakgrund blir landets president, och snart, Högste ledare av Jorden. Det är bara att titta framåt och hoppas på det bästa: inget kärnvapenkrig. Som avslutning vill jag dra några likheter mellan Trump som president och texten till låten ”All We Know” av Paramore.

Fallet avslutat.

Ha en bra kväll. Och må oddsen alltid vara er gynnsamma.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *