RATED ARRR: Varför piratkopiering av filmer är fel!

Du vet nog att jag gillar att visa min åsikt på denna blogg (No shit, jag skriver filmrecensioner!) och det finns en sak som verkligen gör mig arg, frustrerad och lite politisk – vilket jag inte är. Men jag blir definitivt arg och frustrerad!

Piratkopiering – det är det värsta jag vet, av alla saker jag vet. Speciellt piratkopiering av filmer och även TV-serier. Du ska få veta varför jag inte gillar — jag menar varför jag hatar piratkopiering av filmer.

Jag har träffat folk som ser sig själva som ”pirater”, så jag vet hur de tänker med sina dåligt utvecklade nötter — jag menar hjärnor! Nej, jag menar nog nötter…

1. Konststöld
När man hör ordet ”konststöld” brukar man i vanligaste fall tänka på en tavla som har stulits från ett museum eller något liknande. Jag, å andra sidan, tänker på det jag älskar mest i hela världen, förutom mitt eget liv: Filmer.

Som du säkerligen vet, vilket du borde veta, är jag en amatörfilmskapare. Jag får mina egna idéer och koncept som jag skriver ner, utvecklar, gör till manus, regisserar, klipper och sätter upp på YouTube.
Om någon skulle stjäla min film skulle jag bli skitförbannad och stämma den personen! Film är konst i mina ögon och det finns folk som håller med mig.

Filmbolagen vill sälja deras filmer till folk och få pengar för det. Men om ”folk” laddar ner dessa filmer olagligt utan att ens betala en enda sedel, får filmbolagen inte deras pengar! Folk är så jävla snåla nu för tiden!

2. Sverige
Det finns många som tycker att Sverige är ett bra land, men jag tycker motsatsen till det! En av anledningarna till att varför jag tycker så är för att Sverige verkar tillåta piratkopiering till högsta grad!

Swefilmer är ett utmärkt exempel på just det! Förut brukade jag titta på filmer på Swefilmer, men jag insåg att det är det värsta sättet att titta på en film och slutade en gång för alla.

Men problemet finns inte i Swefilmer, utan det finns i Pirate Bay! Den jävla skithögen gjord av ko- och hästskit som kallar sig själv för ”sida” – sidan av min röv! Det är nu som du ska hålla med mig i kommentarerna.

Sverige verkar inte bry sig om det! Pirate Bay har fått gå i rättegångar förut och las ner för ett kort tag. Men det kom ändå tillbaka igen! Vad är det för fel på Sverige?!?!?!?! Vad hände?!?!?!

3. Nackdelar
För mig finns det tusentals nackdelar med piratkopiering. Allt är nackdelar med piratkopiering!

Jag brukar titta på filmer på min TV, eftersom jag köper DVD-filmer med pengar. Piratkopieringar av filmer sker på datorer och även om man kan bränna dem på en skiva, så brukar man titta på de olagligt nedladdade filmerna på datorer.

En fråga: Varför tittar man på filmer på en dator? Det är helt jävla idiotiskt! Skärmen är liten, mycket mindre än en TV-ruta och ännu mindre än en bioduk!

Dessutom finns det inte extramaterial på piratkopierade filmer, till skillnad från DVD:er som har extramaterial (i vanliga fall i alla fall). Extramaterial ger oss ett hum om hur filmskaparna tänkte när de gjorde filmen, vilket är bra att veta!

4. Förr i tiden och framåt
På 1930-talet, när filmer var det bästa som fanns, hade man inte VHS eller DVD, inte heller datorer. Vet du vad folk gjorde på den tiden? Gick till biografer och BETALADE för att se filmer! Idag verkar det vara helt annorlunda, och det suger allt sugbart!

Om vi hoppar framåt till 70-talet, då VHS-maskinen först kom. Man kunde spela in TV-program helt lagligt! Jag minns hur jag brukade göra det på 2000-talet. VHS-kassettbanden var inte 100% hållbara men de var revolutionerande för hela världen nästan.

Senare kom DVD, och Blu-ray efter det. Nästan hälften av jordens befolkning köper DVD- och Blu-ray filmer, medan resten tittar på filmer på sina datorer – både lagligt och olagligt.

Men hur ser framtiden ut då? Hur ska man titta på filmer i 2052? Jag vet svaret till det: Datorer, internet, möjligtvis Pirate Bay! Jag är rädd att det ska hända, och jag vill inte att det ska hända!

6 thoughts on “RATED ARRR: Varför piratkopiering av filmer är fel!

  1. Tack för tipsen! Ja, jag vet att Daredevil-serien finns men jag har inte ett Netflix-konto tyvärr. Om jag någon gång får tag på serien på något sätt så ska jag ge den ett försök.

 1. Pirate Bay lades inte ner. Man bara hittade vars servrarna var lokerade. Sedan det fanns flera spegellänkar vilket gjorde det att det aldrig for ner. + sidan for ner, men torrenterna använder p2p vilket gör att om man inte tar ner var enda “seedeer” så kommer den alltid leva. Plus piratebay är bara ikoniskt för “pirating”, det finns andra sidor.

  Sedan så kan man alltid ladda ner en film med en hög upplösning och bara koppla tv till datorn, antligen med hdmi eller thunderbolt. (finns andra alternativ också.)

  Sedan om att stämma den personen. Om man verkligen ska försöka ta ner en “torrent” så att det inte går att “stjäla” så är det seederna man ska “stämma”/ta ner. Men grejen då är att vem som helst kan bli en seeder.

  Annars håller jag med om allt som du skriver.

  1. The more I know, the more I don’t give a sh*t about… Men ja, ”pirating” suger. Tack för alla dina påpekanden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *