‘Wolverine 2’ heter ‘Logan’

”Logan”? ”Logan”. ”Logan”…?

Logan?!

Det här är en nyhet som är värd att tas upp, på grund av hur intressant och tankeväckande det låter. Det här kan förändra allting vi vet om universum, våra liv, våran historia – allting! Kommer Jesus Kristus att återvända nu? Är Hitler verkligen död? Kommer Avicii äntligen att sluta göra musik och dränka sig själv i Döda havet?

Hugh Jackman (@thehughjackman) har lagt ut en bild av affischen för den kommande uppföljaren till The Wolverine på Instagram, vilket avslöjar titeln för filmen, och titeln för filmen är…

wolverine_3

Logan.

Det här… är min uppenbarelse. Gud har kommit fram och talat till mig, som Drottning Silvia i ett träsk. Men, varför är det här så stort? Visst, den här filmen ska vara sista gången som Hugh Jackman spelar Logan / Wolverine i X-Men-filmserien, men det är titeln – Logan – som är perfekt. Tänk efter: Logan i filmerna har alltid blivit kallad Wolverine, av fans och resten av Jordens befolkning, men främst i titlarna på X-Men Origins: What The Fuck Is This Piece Of Garbage That Fox Has Produced And Just Wants To Forget About Wolverine och The Wolverine: What A Nice Piece Of Cinematic Art That Was. Men, med den här filmtiteln säger de: ”Hans namn är Logan. Han har alltid hetat Logan, och han kommer alltid att heta Logan.”

Förstår du vad jag menar? Eller måste jag motivera vidare med elva sidor till.

De respekterar vem Wolverine egentligen är: en helt vanlig, självläkande mutant med klor gjorda av metall. Det är ju Hugh Jackmans sista film i X-Men-serien före han ska ge de nämnda klorna vidare till… X-23? Alltså, nu har de chansen att humanisera Logan med en blodig och våldsam solofilm som ska innehålla en massa f-bomber, tuttar och hanky-panky. (Det är officiellt.)

Regissören James Mangold (@wponx?) har dessutom också lagt ut flera svartvita, mystiska bilder från filmens inspelning – du vet, Marc Webb-style – varav en av dem visar Patrick Stewart som en riktigt gammal Professor X. Först trodde jag att det var Farsans farbror, tills jag såg att det var Jean-Luc Picard, vilket gjorde mig lite deprimerad faktiskt. Patrick Stewart, självaste Charles Xavier, har blivit gammal. Det betyder att vi alla kommer att bli gamla och, en vacker dag, kommer vi alla att dö.

Tack, James Mangold! Tack som fan!

Just det, före jag glömmer: Ja, jag har sett X-Men: Apocalypse. Men jag hade tyvärr inte tid att skriva en recension för filmen när de kom ut i våras, på grund av skolan, Earthground och hela köret. Jag har också sett Alice i Spegelvärlden Underlandet 2 och Suicide Squad, men dem skiter jag i. Lyckligtvis, när jag väl lyckas få tag på X-Men: Apocalypse på DVD, så lovar jag att försöka hitta tid till att skriva om den.

Spoilervarning: den var bra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *