Category Archives: Min vardag

Vad vill ni veta? Det heter ju ”Min vardag”…

I Am The Champion, My Friend!

Några veckor sen gjorde jag förarprovet för traktor för femte gången – och kuggade. För femte gången. Jag var så jävla sur att jag skrev ett ilsket inlägg om det. Jag var verkligen ”Given Up”-arg.

Nu, å andra sidan, är jag ”We Are The Champions”-glad.

57 rätt av 65, och gränsen för godkänt är 52. Man kan även säga att jag är officiellt gift med Runo. Min EPA-traktor, Runo, det vill säga; inte Runo Misaki…

Glad. Lättad. Spänd. Det är bara några av de känslor som jag hade när jag klickade på avsluta provet och såg ordet GODKÄNT på skärmen. Nu när jag tänker på det så var det nog bara de känslorna jag hade. I alla fall, nu kan jag sätta full fokus på ‘Earthground’ och arbetet runt det, och skolan. Men mest ‘Earthground’. Jag gillar inte skolan.

För er som inte har träffat Runo ännu: läsare – Runo. Runo – läsare.

DSCN3832

Ah, Runo. Inte lika vacker som Runo Misaki, men det får duga. Med henne kan jag ragga på brudar på stan eller på byn och säga ”Alright, alright, alright” som Matthew McConaughey. När jag säger ”brudar” menar jag förstås inte prostituerade; jag menar riktiga brudar. Du vet, såna som ser ut som Megan Fox.

”Tjenare! Vill du att jag ska sätta min EPA in i dina byxor?”

Jag har aldrig tänkt eller sagt det här förut: att köra bil är kul! Visst, bilkörning har sina nackdelar, t.ex. att behöva växla hela jävla tiden, få tjuvstopp, krångel med kopplingen (om du förstår vad jag menar) eller korsningar. Men, trots det älskar jag Runo. En snygg bil med en snygg personlighet.

Och en snygg ända.

Så om ni ser en mörkblå duett med Servicegubben-reklam på bakrutan köra på vägen, hoppa ner i diket.

Bloody 16!

Jag glömde nästan mitt lösenord.

Du trodde att den här bloggen var död, eller hur? Det trodde jag också, tills jag fick något att blogga om. Rättare sagt: det är min födelsedag. Jippi…

Sexton år sedan kom jag till denna värld som jag trodde var fredlig och lugn. Då fyllde jag tolv och insåg att världen var ett brinnande helvete utklätt som en himlakropp. Nu när jag är sexton känner jag av ingen skillnad. Men det finns mycket nytt att göra. Jag planerar att ta traktorkort, eftersom jag redan har fått en EPA, en blå en, som jag kallar Runo (jag bloggar om henne senare, när hennes ”makeover” är färdig).

Jag kan göra fler kortfilmer, och kanske också långfilmer om möjligheten visar sig. Jag har – inte för att skryta – fått en actionkamera i födelsedagspresent, dagen före min födelsedag.

001

Och hon heter Sony. Nä, jag skojar bara! Jag är ingen objektofil. Bara lite ensam…

Så med denna actionkamera kan jag filma i miljöer och på sätt jag vanligtvis inte kan göra med min vanliga kamera, t.ex. under vatten, på cykelstyret eller på Runos grill. Bilens grill, alltså; inte Runo Misakis. Stor skillnad.

Eftersom jag håller på att skriva det här inlägget är det väl lika bra att jag nämner Von Norre Films klassificeringssystem. Vad är Von Norre Films klassificeringssystem? Jag ska berätta vad Von Norre Films klassificeringssystem är. Det klassificerar mina kortfilmer och även skriftliga noveller och romaner och säger vilka åldersgrupper det passar bäst till, precis som MPAA gör med Hollywood-filmer.

Men, till skillnad från MPAA, har jag en mera avslappnad klassificering för mina verk, bara två stycken: A, som betyder att innehållet i filmen eller berättelsen är lämplig för alla åldrar, utan något våld eller svordomar, och XX-RR eller Extremely Explicit and Really Realistic Content, där våld, svordomar, sexuella scenarier eller insinuationer och realistiskt innehåll dominerar. Det går alltså all-in, så att säga.

Orsaken till att jag gjorde det här klassificeringssystemet var för att jag inte hade något annat att göra och att jag håller på att skriva en egen ”roman”, som ska hållas kvar i hemlighet tills vidare. Arbetstiteln är i alla fall, uh, ‘Earthground’. Den är ganska våldsam och verbalt olämplig för folk under tio år. Jag orkade inte gå efter MPAA:s idiotiska klassificeringssystem och bestämde mig att skapa mitt eget.

Bara för att jag kan.

Attack On Television: Att ha eller inte ha

Varje dag känns som helvetet på Jorden. Tyvärr krossas den metaforen när detta ”helvete” innehåller vit, kall snö, istället för obeskrivligt heta lågor och Robert Englund med en jultröja på sig. Samma princip.

Men, eftersom det är vinter måste vi dödliga lida av att snön blockerar våra parabolsignaler och gör så att vi inte kan njuta av våran briljanta uppfinning kallad television. Det har i alla fall hänt oss här uppe på backen. Ganska irriterande faktiskt…

Så istället har man fått vända sig till spelkonsolerna. När jag säger ”man” menar jag ”jag”. Jag har ju nästan nått slutet av ‘Tales of Zestiria’ (oroa dig inte, här är det spoiler-fritt), men jag är fortfarande fast och desperat. Japaner vet verkligen hur man skapar en svår avslutande boss. Bra jobbat, Japan!

Förhoppningsvis klarar jag det innan helgens slut. *fnys* Som att det kommer att hända…

Om man — jag menar, jag inte överlever ‘Zestiria’ finns det fortfarande något annat att njuta av. Bortsett från att fortsätta att arbeta på mitt superduper-hemliga projekt som ingen själ på Jorden vet om.

001

Animeserien ‘Attack on Titan’, avsnitt 1 till 25, på DVD. För att jag är — äsch, du har nog sett mitt Instagraminlägg redan.

Som jag har sagt så försöker jag att komma in i animevärlden, och jag har varit nyfiken att utforska den ganska länge nu, helst utanför ‘Bakugan’ (som jag fortfarande älskar, tro mig). I mina ögon verkade ‘Attack on Titan’ vara en bra kandidat.

Hittills… är den ganska bra. Mörk, men bra.

Men man måste älska doften av nya DVD:er.

002

Ah, nyhet…

To All of You – Von Norres Jul 2015

Det är jul! Helvete vad det gick snabbt! Det känns som att det var jul igår! Missbrukar jag utropstecknen?! Okej, jag ska lugna ner mig…!

2015 börjar att glida mot sitt tragiska slut. Men var ej ledsna, kära läsare – de här sista sju dagarna skall bli njutna och hedrade på det traditionella sättet. J-Jag vet inte vad det sättet verkligen är, men poängen är att 2015 är snart över.

Så min julaftonsdag har varit precis som den förra, och den förrförra, och den förra förrförra osv. Man vaknar upp, äter lite gröt efter en lång tid av svält, öppnar julklappar — och cirkeln fortsätter.

Här är iallafall några av dem saker som jag fick från under julgranen, baserat på min korta önskelista:

Jul 2015 001

Boom!!! (Jag älskar att säga boom.) På DVD har vi ‘Avengers: Age of Ultron’, ‘Big Hero 6’ och ‘Mad Max: Fury Road’! Och, på PS3, ‘Red Dead Redemption’ och ‘Tales of Zestiria’! Men oj – jag glömde nästan Matt Damon; Andy Weirs science fiction-bok ‘The Martian – Ensam på Mars’, som blev filmatiserad av Ridley Scott det här året.

Du kan ha råkat läsa mina recensioner av ‘Ultron’ och ‘Big Hero’, men ‘Mad Max’ missade jag totalt! Så, ja, en recension kommer, tro mig.
Angående spelen så ville jag fortsätta mitt varierande val av tidsslösare, från serietidningsbaserade TV-spel till mera originella verk som ‘The Last of Us’ eller ‘Metal Gear Rising’. Jag är ett stort fan av westernfilmer, vilket förklarar sig självt angående ‘Red Dead Redemption’; och anledningen till ‘Tales of Zestiria’ är för att jag försöker att komma in i ett intresse av anime och japansk animation. Det verkar gå bra för mig.

Till skillnad från filmerna och spelen så önskade jag mig inte ‘Martian’-boken alls. Jag tyckte att självaste filmen var underhållande, välgjord och framförallt rolig. Inte hade jag förväntat mig att päronen skulle köpa boken åt mig!
Men, för en kille som älskar sci-fi och originalitet, så ska jag ge boken en chans. Vem vet, kanske den är bättre än filmen…

Jul 2015 003

Dessutom fick jag en ny väska för min skoldator, eftersom min nuvarande väska håller på att falla sönder (bokstavligen).

Jul 2015 006

Stormtrooper-t-shirt?! Har jag officiellt blivit en ‘Star Wars’-nörd? Tack så mycket J.J. Abrams och ‘The Force Awakens’.

Jul 2015 004

Inte bara en, utan två chokladaskar med choklad, därav namnet ”chokladask”. Jag tror nog att 2015 kan bli det bästa året i mitt liv hittills.

Och, sist men inte minst…

Jul 2015 002

Nja… Kanske lite minst. Jag som skulle göra 2016 till ett anti-rakningsår. Typiskt… Men sånt är livet!

För att ordentligt hedra 2015 och alla dess minnesvärda stunder hade jag tänkt att skriva en rankningslista av alla filmer som jag har sett under det här året, från sämst till bäst. Om du undrar hur det blir med filmprisutdelningen, eller Von Norre Movie Awards, så överväger jag fortfarande den frågan. Det kanske blir av, det kanske inte blir av. Man vet inte med mig.

Tills vidare vill jag önska er alla en God Jul och ett Gott Nytt År!

BRUM! B-B-R-RUMM!!

Å, Satan i helvetet, det var länge sen.

För nästan en vecka sen (en och en halv vecka före skolavslutningen) tvingades vi (jag) att… shoppa…

Det är hemskt, jag vet.

I alla fall, under denna ”shoppingturné” i Luleå stötte vi (ja, vi) på en liten bilträff. Okej, kanske jag använder ordet ”liten” på fel sätt…

005

Fast &… Fast? Fast.

002

Look at me, I’m Winston Churchill!

Minns du den där Cliffjumper look-a-liken som jag skrev om för ett par år sen?

001

För er som inte fattar vad jag menar: Bumblebee och Cliffjumper ser exakt likadana ut, fast med egna färger. Förstått?

008

Se upp, Bumblebee! Lockdown är här för att säga varför han inte bryr sig.

Och här slutar all Transformers-trivia.

010

Nice ass.

014

Efter shoppandet som kändes som evigheter köpte jag (alltså jag, yours truly) ‘The Last of Us’, ett post-apokalyptiskt överlevnadsspel från Naughty Dog. Min åsikt ska bli avslöjad i min kommande recension.

Spoiler alert: den är ganska positiv…

Do You Call That Cool?!…

Nu måste du inte bara läsa filmnyheter! Men du får gärna göra det fortfarande…

Skolan på den Bottniska ön har alltid — alltså alltid — någonting på gång, och varje gång de har någonting på gång så tvingas barnen till att sjunga tråkiga visor om vänskap eller den nuvarande årstiden.

Men vet du vad? Det har hänt igen.

Det årliga Snöfestivalen – eller Vinterfestivalen, eller va fan de nu kallar det. Orsaken till att jag kallar det ”Snöfestival” är för att… Jag kan inte beskriva det med ord.

006

Snö. Skulpturer. Snöskulpturer! Ja! Vet du vad den här snöskulpturen ska föreställa? Jag vet inte men jag gissar på att det ska vara ätbar snö.

008

Är det… Jabba the Hutt från ‘Return of the Jedi’? Jabba the Hutts fru?

010

Seriöst?! Vad är temat? ”Hur bra de rika har det”?

012

En… En… En tekopp utan öra? Här behövs inget frågetecken, det är en tekopp utan öra!

Den har till och med tepåsar i sig. Eller sig…

014

Jag ser inte ens om det är tepåsar eller inte.

Senare blev det fikadags på Folkets Hus-dags.

015

Nu känner jag mig som Homer Simpson.

016

Nu vet du varför!

Som sagt, så fick barnen sjunga de värsta sångerna som finns på denna underbara planet.

017

019

Äsch, jag fotar det här ljuset istället!

Keep Calm and Get Some Heat…

Wow, det var länge sen man gjorde en sån här.

Visst suger vintern? Det är kallare än kallast, det är mörkt mitt på dagen och allt är så deprimerande.

005

Speciellt när det hänger snö från taket. Spänningen byggs verkligen upp. Man bara väntar på att det ska falla ner men…

007

…det bara formas till former och figurer. Det där hålet hemsöker mig om nätter. Den stirrar på mig som om den försöker manipulera mig. Men ingen ska få besegra Von Norre! Ingen!

Julafton kom tidigt det här året.

006

Hehe! ‘Minecraft: PlayStation 3 Edition’ för PlayStation 3. Ja, jag måste erkänna att jag har spelat det ganska mycket. Det finns så många saker jag vill bygga och skapa. En recension för Minecraft? Eh…

Det HÄR måste du erkänna är coolt.

003

Is this first contact?

From All of Us…

2014s julafton tog snabbt slut, och för att citera Morsan: ”Det var den julen det!”

Nu är det bara nyår kvar och sen kommer man tillbaka till skolbänkarna. Fy fän, vad jag hatar skolan!
I alla fall, låt oss gå igenom vad jag fick för julklappar, shall we?

077

BOOM! A Nightmare on Elm Street Collection, Captain America: The Winter Soldier och Godzilla (Gareth Edwards edition)!
Men vänta! Det finns mer!

078

DUBBEL-BOOM! Thor: The Dark World, Transformers: Age of Extinction och X-Men: Days of Future Past!

Ja, jag vet att de flesta av dessa filmer har jag redan sett på bio. Men ‘Elm Street’ är ju spännande. Första filmen har jag också skrivit en recension för, men de andra 6 onödiga filmerna i franchisen finns inte på min hårddisk. Om du fattar vad jag menar…
Recensioner för dem? Vi får se. Kanske ett och samma inlägg om alla 7 filmerna. Som sagt: vi får se.

Jag fick faktiskt alla filmer jag önskade mig, men endast en spel.

079

‘Metal Gear Rising: Revengeance’. Jag har aldrig spelat ett Metal Gear Solid-spel i hela mitt liv men det här spelet är häftigt. Jag vet att det inte är som de andra Metal Gear-spelen. Det är mera som ett hack-and-slash-spel. Men det är roligt att spela. En recension för det är på väg. Oroa dig inte.

Med mina nya…

090

…högtalare kan jag lyssna på episk filmmusik med ett episk ljud. Jag lyssnar på Alexandre Desplats ledmotiv från Godzilla och Paranoia-sången från The Amazing Spider-Man 2.

091

Subwoofern får vara på golvet tills vidare. Eller för evigt, menar jag. Tillsammans med min fot.

001

Den må inte säga ”I’ll be back” men det finns så många situationer i mitt liv där jag inte bara bryr mig. Och nu får jag äntligen visa det.

Nog med allt jul nu, för det finns en sak som jag måste säga. Det är garanterat att Spider-Man ska få en till reboot och att Marvel ska producera en ny trilogi. Så jag har bestämt mig att skriva min egen fortsättning av Marc Webbs ‘Amazing Spider-Man’-franchise, bestående av ‘The Sinister Six’, ‘The Amazing Spider-Man 3’, ‘Venom’ och ‘The Amazing Spider-Man: The Final Chapter’.
Just det, franchisen lever fortfarande i mitt hjärta. Oj, det lät djupt.

Tillbaka till julandet. Vet du hur tomten såg ut hos Mommo och Moffa?

084

Ser vem det är? Låt det smälta in först. Du har rätt. Det är jag!

087

Det var den första och sista gången jag var Tomten. Han har inget roligt jobb, det må jag säga.

God Jul på er alla dödliga och så ses vi nästa år!

One Sunday Left…

Efter mina arga åsikter om Sony och Marvels idéer angående filmrättigheterna till Spider-Man (skrolla ner för att läsa mina inlägg om det) så kom jag på att det är en vecka kvar tills jullovet börjar! Och endast en advent kvar. Vart tar tiden vägen?

020

Jullovet må inte vara långt men det är värt att sitta ner och vänta på den 24:e. Under tiden ska jag försöka göra klart mina två nya filmer.

040

Inte nån stor produktion men jag filmar de båda back-to-back (samma produktion, för er som inte kan filmskapande). Filmerna är uppföljare till en tidigare film som jag gjorde, alltså en del 2 och en del 3. I del 2 använder jag stop-motion animation med en Lego-figur.
Om jag någon gång skapar en egen kanal på YouTube, så ska jag ge er en chans att titta på mina mästerverk.
Plus så får ni höra min röst. Det finns mer av mig bakom denna skärm.

001 (6)

Ja, den här bilden ovan är ganska gammal. Den nya tvättmaskinen fungerande 100%. Jag vet inte varför jag ens skriver om våran nya tvättmaskin. Jag vill bara gå till bion och titta på ‘The Hobbit: The Battle of the Five Armies’. Eller ”Femhäraslaget”, om man så vill…