Category Archives: Övrigt och grejer

Allt annat som inte är nödvändigt för den här bloggen…

Gud rädda oss alla, kommer Trump att bränna oss inuti lågorna av tusen solar?

Baktun 13 har precis passerat, Jesus har återvänt och selfies är fortfarande en grej. Allt det här, på grund av en sak: Donald Trump ska bli USA:s nästa president. Ja, du läste den där meningen rätt. Donald Trump. Den Donald Trump. En jävla morot med blont hår ska bli president. Olyckligtvis är det här ingen dröm; det är på riktigt. I det här inlägget vill jag uttrycka mina åsikter och tankar kring det här extremt oväntade valresultatet och den kommande ”President” Trump.

Personligen hejade jag på Hillary Clinton, och jag hade två anledningar till att göra det:

1. Hon hade chansen att bli den första kvinnliga presidenten i USA:s historia, vilket skulle ha varit fantastiskt och revolutionerande.

2. Hon heter inte Donald Trump.

Men hennes egna politik, precis som Trumps, är inte heller felfria. Låt oss bara glömma bort e-mejl-skandalen och faktumet att Bill sprutade med sin vattenslang över en kvinna som inte var Hillary (det där var en eufemism). Tänk er X-Men: Days of Future Past: det hände aldrig. Hillary ville föra samman landet och dess stater och skapa ett gemensamt samhälle – men med höga skatter och ett avskaffande av vapenlagen, vilket de flesta patriotiska amerikaner är emot. President — jag menar, Mr. Trump vill ha – och kommer att få – ett USA där alla skriker antingen ”Merica, fuck yeah!” eller ”Heil, Trump, mein führer!” Det betyder alltså följande: Inga som helst kopplingar till omvärlden, ingen frihandel, inga immigranter, inga terrorister, men en jävla mur vid gränsen till Mexiko!

Och folket röstade på honom för att…?

Skillnaden mellan dessa två kandidater är att den ena – Miss Clinton – har erfarenhet inom politik – precis som sin make, Bill Clinton –  medan den andra – Fantas svar till Mussolini – har absolut ingen erfarenhet alls! Han råkar bara vara en mäktig miljonär som vill göra Amerika ”stort igen” (även bokstavligt talat). Så, har Donald Trump vad som krävs för att bli en god president? NEJ! Republikanerna kunde lika gärna ha gått till en förskola och valt ut en slumpmässig, lim-ätande snorunge som deras kandidat. Dock är jag medveten om att denna snorunge inte ännu, officiellt, är USA:s nästa president, men alla tecken visar att han definitivt kommer att få ta över Barack Obamas plats i Vita huset, tillsammans med sin mycket yngre slav — jag menar, fru.

Jag är nyfiken på att få se vad det blir av USA och resten av världen när en företagare utan någon som helst politisk bakgrund blir landets president, och snart, Högste ledare av Jorden. Det är bara att titta framåt och hoppas på det bästa: inget kärnvapenkrig. Som avslutning vill jag dra några likheter mellan Trump som president och texten till låten ”All We Know” av Paramore.

Fallet avslutat.

Ha en bra kväll. Och må oddsen alltid vara er gynnsamma.

So You Think You Know Linkin Park?

Hahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha!!!

Oroa dig inte. H- och A-tangenterna fastnade bara.

Jag har precis haft årets skrattattack. Nakna pistolen. Fresh Prince of Bel-Air. Death Proof. Tales of Zestiria. Vänner. Fawlty Towers. Ingenting, jag menar, ingenting har någonsin fått mig att skratta så här mycket.

Som du vet så älskar jag rockbandet Linkin Park. Linkin Park, Paramore, Halestorm, Green Day – de bästa av de bästa. Men Linkin Park står alltid högst upp på listan, utan tvekan. När jag kör med Runo diggar jag till The Hunting Party. När jag dammtorkar rummet diggar jag till Living Things. När jag ritar diggar jag till A Thousand Suns. När jag har egentid när jag är ensam hemma diggar jag till Hybrid Theory. (Detaljerna är oviktiga.) Så, såklart ser jag framemot deras kommande sjunde album som verkar ta evigheter att komma ut.

Men, när jag tittade runt på YouTube för ett par minuter sen, hittade jag en intressant video som lockade till mig. Titeln för denna video säger att det är en ny låt av Linkin Park, ”Who Am I”, troligen från deras nya album. Jag blev ju nyfiken, vad annars skulle jag ha gjort?

Grejen är ju att… Det är inte Linkin Park. Ingenting angående den här låten säger att det är Linkin Park.

Nu tänker du väl: ”Om det inte är Linkin Park, vad är det då?”

Det är den här låten:

giphy
Credit: giphy.com

Girl On Fire! Girl! On! Fucking Fire! Jag var tvungen att googla Girl On Fire för att få veta vilka det är!

Jag har mycket att säga om det här. Först av allt: självaste låten i sig, ”Losing My Identity” av Girl On Fire, verkar ändå vara ganska bra. Ett helt okej modern rocklåt. Andra: Hur dum kan en människa vara? Jag pratar inte bara om personen som har lagt upp videon ”Linkin Park – Who Am I (NEW SONG)”, utan även personerna som har kommenterat på den.

”Beautiful song!!!! You’re the best!!!”

”loved it”

”finally some great linkin park”

”i do like lp, i just dream to meet chester who has amazing voice”

”Great sounds. New Style. LP keeps evolving their music. That what’s makes them great.”

”has a life long LP fan I heard this song for the first time today and it instantly became one of my favorites this song is amazing its always great to hear new Linkin park it’s like a visit with a really good friend you haven’t seen in a while”

13c136ff3d2bacd0f25e6d67420a8da7135cba9f2d268a14bdf03e797f890dd0
Credit: quickmeme.com

För att citera Lzzy Hale: ”I could close the curtain, but this is too much fun.”

Det här är en helt ny nivå av dumhet. Jag blir nästan mållös; jag saknar ord för att kunna beskriva vad jag tänker. Faktumet, att folk tror att det faktiskt är en riktig, officiell ny låt av Linkin Park, gör mig orolig för mänsklighetens framtid. I skolan har vi fått lära oss någonting som kallas för källkritik, där man visar skepticism för en källa. Först trodde jag faktiskt att det var en ny låt av Linkin Park, eller åtminstone en gammal låt som de inte har släppt förrän nyligen, precis som de gjorde med ”Blackbirds”. Men när jag började att lyssna på ”Who Am I” blev jag tveksam och skrollade ner till videons beskrivning, där det, klart och tydligt, stod att musiken i videoklippet var ”Losing My Identity” av Girl On Fire.

Som sagt: jag älskar Linkin Park. Jag längtar verkligen till att få lyssna på deras nästa album. Men den där låten… Det e inte Linkin Park. Det är någonting annat, men det är inte Linkin Park.

Jävla dumhuven som inte vet vad Linkin Park är… Helvete, skrev jag precis det där?

Kuggat förarprovet fem gånger – har aldrig varit så här sur

Jo, ja, hej, hur är läget? Jag har äntligen kommit ut ur mitt ide och återvänt till bloggen för att… skriva någonting, jag vet inte. När sågs vi senast? 3 maj? Helvetes jävlar. Det är – det är ett tag sen, det. Bara för att snabbt ge dig en uppdatering om vad som har hänt i mitt liv mellan 3 maj och idag: jag har gått ut 9:an, jag ska börja på gymnasiet i Kalix om ett par veckor, jag kämpar fortfarande med min roman ‘Earthground’ – åh, jag glömde nästan: jag har kuggat röven av mig med Trafikverkets traktorprov.

Fem – jävla – gånger.

Om du har undrat varför jag inte har skrivit några filmrecensioner efter ‘Captain America: Civil War’, här har du svaret! Jag gillar att skriva min åsikt på den här bloggen, det vet alla, så när jag plötsligt kommer tillbaka för att skriva ett sådant inlägg om Trafikverket, kan det vara ett tecken på att jag inte är särskilt glad.

Det finns många saker som jag hatar här i världen. Popmusik. Selfies. React-videos. Miley Cyrus. Mexiko. Säsong 9-12 av ‘Two and a Half Men’. Alla säsonger av ‘Family Matters’. Moderna vampyrer. (Du fattar poängen.) Men Trafikverket måste ärligt talat vara högst upp på listan. Jag föraktar Trafikverket.

Efter fem försök för att kunna få köra min EPA-traktor Runo (en vacker, mörkblå duett) lagligt har jag fått mitt bästa resultat hittills: 49 av 65, och gränsen för godkänt går vid 52. Du kanske inser hur irriterad jag är. Men, så klart kan man bortförklara det med att säga att jag inte har pluggat nog mycket. Kompis, min hjärna är proppfull med kunskap om traktorer, trafikregler och alkohol, som ändå inte kommer på självaste provet. Istället får man frågor som: ”Vilket ämne bidrar till växthuseffekten?” Eller: ”När ska man senast meddela Transportstyrelsen att man har sålt sin traktor?”

Är det här Pengarna på bordet?

Miljöfrågor – från höger och vänster. Vad har växthuseffekten för någon betydelse när man endast har två växlar och får köra saktare än sin egen farmor? Varför ska man veta hur brunnsvattnet rinner under marken – när man ska köra en jävla EPA?!
Vem fan bryr sig om miljön? Inte jag i alla fall. De enda individerna på denna glob vi kallar Jord som tänker på miljön är Greenpeace och Miljöpartiet, och vi alla vet att de i princip gör samma sak. Traktorförare tänker inte konstant på om avgaserna påverkar ozonlagret. Jag tror faktiskt att de skiter i det fullständigt. Vare sig det är traktor, B, AM eller buss, så är miljöfrågorna i förarprovet 100% onödiga. Visst, några av dem är ganska enkla och viktiga att veta, t.ex. att man ska undvika tomgångskörning. Men växthuseffekten?! Jag har aldrig ens hört talas om det!

Dessutom är inte bara miljöfrågorna onödiga och tjatiga; de allra mesta frågorna är så komplexa och orättvisa att man vill slå sig själv i pannan med ett strykjärn. Vissa frågor kan ha från två till fem svarsalternativ, och vissa frågor kan ha flera ja-svar och flera nej-svar, vilket är jävligt frustrerande. Förr i tiden, tydligen, gjorde man ett skriftligt prov och ett muntligt prov. Jag hatar muntliga prov i skolan, så jag är glad att det är borta, men de gamla proven var, enligt mina källor (även känd som min morfar), mycket enklare än dagens förarprov.

Det är som att de, Trafikverket, inte vill att folk ska ta körkort, eftersom de flesta ger upp efter ett tag. Jag har själv varit nära att ge upp många gånger, och jag är nära att ge upp nu. Men det här är nästan löjligt! Det är Judge Judy-löjligt!

Här är mitt tips till skitstövlarna på Trafikverket: dumpa miljöfrågorna, för att de är bara dumma, och gör resten av frågorna mindre svåra. Det här är inte QI.

Som en sammanfattning av det här inlägget ska jag avsluta med en Stephen Fry. För att använda Chester Benningtons ord: ”Put me out of my misery. Put me out of my misery. Put me out of my, put me out of my fucking misery” – följt av 83 utropstecken. God kväll.

Har jag missat ‘Seinfeld’? Snopp.

Nytt för Bloggen – Januari 2016

Nytt år. Nya möjligheter. Visst säger folk så?

Den här bloggen har utvecklats många, oräkneliga gånger och eftersom det är ett nytt år hade jag tänkt att sträcka ut evolutionen lite längre. Jag känner mig som Charles Darwin!

Istället för att konstant skriva separata nyhetsinlägg ska jag nämna alla nyheter från den senaste veckan i ett inlägg, i ett nytt format som jag kallar – vänta på det – ”Comicmovie”! Du kanske känner igen det ordet från den tidiga versionen av Von Norres Blogg. Och nu kommer det ordet tillbaka!
Comicmovie-inläggen ska skrivas och publiceras varje helg och ska innehålla veckans nyheter om filmer, spel och möjligen serietidningar och TV-serier (beror på). Det första inlägget kommer snart.

Dessutom ska jag försöka uppdatera Min vardag-kategorin med nya, fräscha inlägg om mitt enkla liv. Tyvärr är jag hemskt upptagen just nu med att skriva min originella berättelse — jag menar med skolan och mitt gymnasieval!

*pust* Det var nära ögat. Åh fan, skrev jag precis det där…?

Du känner väl till mitt format för filmrecensioner och sådant. Jag har bestämt mig att det formatet ska försvinna och att jag ska gå tillbaka till det klassiska sättet: bara en linjär text utan några underrubriker. Men affischerna ska, såklart, stanna kvar, samma med de SISTA ORDEN och ett betyg mellan 0 och 5.
Och eftersom jag ska skriva två spelrecensioner inom (någon) månad ska spelrecensionerna bli likadana, fast med ett betyg under 10.

Vem vet vad som kommer att hända under 2016. Själv har jag några planer i lagret. Mer än så ska jag inte avslöja…

Topp 10 bästa karaktärer från Bakugan

Det går inte att säga emot att ‘Bakugan’ har suveräna karaktärer, stora som små. Listan är nästan oändlig. Men min Topp 10-lista har en simpel början och slut. Före vi slår till den i röven måste jag, såklart, nämna några hedersomnämnande karaktärer som tyvärr inte fick en plats på listan:

Jake Vallory
Baron Leltoy
Ren Krawler
Jenny & Jewls (JJ Dolls)
Lync Volan
Zenet Surrow
Sellon

Om du vill veta mer om alla karaktärer som finns på listan kan du klicka på länkarna som leder till deras artikelsidor på Bakugan Wiki, som tyvärr innehåller spoilers om serien. Men varför skulle du ens göra det när jag själv skriver all spoiler-fri och nödvändig information?

På med hårdstövlarna – här ska en Topp 10-lista skrivas!

10. Paige
Av alla karaktärer som jag kunde ha satt på nummer 10, så valde jag en tjej. Men Paige är ingen vanlig tjej, Hon är faktiskt den officiellt första tjejkaraktären som inte är eller ser tjejig ut.

Paige är en Gundalian, som gjorde sitt första och enda framträdande i Arc 1 av ‘Mechtanium Surge’, tillsammans med sin vän Rafe från Neathia. Serien är bekant med att introducera kvinnliga karaktärer som man bryr sig om, eller som man bara tycker är coola. Paige är en cool, tuff och — Vågar jag säga det? — badass tjej!

9. Klaus von Hertzon
Låt oss gå tillbaka till originalsäsongen, där Masquerade rekryterade världens bästa Bakugan-spelare för att besegra Dan och resten av Battle Brawlers-gänget. Och en av de var den amerikanska tysken Klaus von Hertzon!

Som en sann gentleman respekterar Klaus sina motståndare, även när han försöker att ta deras Bakugan ifrån dem. Man hatar att man älskar honom, helt enkelt. Som tur är blir han sig själv igen – en 100% gentleman! Jag tror nog att jag aldrig har använt ordet ”gentleman” mer än en gång i ett inlägg…

8. Kazarina
Även om jag gillade ‘Gundalian Invaders’ tyckte jag att de flesta skurkarna i den tredje säsongen inte var de bästa. Men jag måste säga att Kazarina var överraskande bra som en skurk och den bästa skurken i säsongen.

Hon må vara en riktig bitch – värre än Mylene – men hon har allting som en kvinnlig skurkkaraktär måste ha: En snygg design, en acceptabel motivation och framför allt en ond personlighet. När hon utför sina onda planer börjar man att se Kazarinas sanna sida: att hon verkligen är en bitch!

7. Fabia Sheen
Jag har använt orden ”gentleman” och ”bitch” som adjektiv i det här inlägget. Vilket ord kan man beskriva Fabia med då? Kanske…  badassinna? Jag har ingen aning om varför jag fortsätter att använda ordet ”badass” för allting, men tills vidare är det det enda ordet som passar…

Fabia är prinsessan av Neathia som kämpar hårt för att vinna kriget mot Gundalia. När man träffar henne för första gången verkar hon som en bestämd krigare, och hennes motivation är den mest känslosammaste i hela serien, bokstavligen. Hon förtjänar verkligen att bli kallad prinsessa.

6. Mira Clay
Inte kunde jag göra den här listan utan att sätta Mira på ett plats. Som ledaren av motståndsrörelsen har Mira endast ett mål: att befria alla Bakugan från de onda händerna av Vexos. Och även att hitta sin försvunna bror.

För att vara helt ärlig kan Mira lika gärna vara Fabias syster, eftersom de båda är bestämda och envisa. Men jag tycker att Mira är en lite mer förstående karaktär i min bok. Inte bara på grund av hennes suveräna design, utan för att man förstår hennes beslut och vanligtvis är hennes beslut logiska.

Även om de tonade ner hennes roll två säsonger senare i ‘Mechtanium Surge’, så är Mira Clay fortfarande en av de bästa.

5. Dan Kuso
Nu kommer vi till våran älskade teamledare, hjärnan bakom hälften av allt – Mr. Dan Kuso!

Trodde du verkligen att Dan skulle vara på första plats – på min lista? Det finns fyra andra karaktärer som är mer överlägsna än honom, men det finns en god anledning till varför han är på femte plats.

I och med att Dan är huvudkaraktären finns det en rättvis mängd av fokus på honom. Han är ju teamledaren, som sagt! Dan är en tuff kämpe som aldrig tackar nej till en utmaning, och han har perfekt personkemi med sina lagkamrater, speciellt Runo.

(Dan och Runo sitter på en sten. Stenen börjar rulla. De börjar kn****)

4. Alice Gehabich
Alice, skönheten från Ryssland, är den perfekta tjejen. Hon är snäll, söt och — nämnde jag att hon var snäll? Om jag någonsin fick chansen att dejta en tjej som Alice skulle jag ha nypt mig själv och insett att det bara var en dröm…

I jämförelse med sina lagkamrater är Alice ingen Bakugan-spelare. Istället är hon teamets vise vägledare. Hon vet mycket om Bakugan-spelet som hon gärna delar med sig med andra. Men tyvärr har Alice en mörk hemlig som påverkar teamet till full grad.

Efter de två första säsongerna försvann Alice utan förklaring, vilket gjorde mig ganska besviken att aldrig få se henne igen. Men det är ju bara att gå tillbaka till säsong 1 och börja om igen!

3. Shun Kazami
Det enda som jag kan säga om Shun är att han är en ninja-badass. (That is all.) Han är tystlåten av sig men fortfarande en viktig medlem i teamet.

När serien fortsätter att gå framåt och mer information avslöjas ser man ett gott hjärta i honom. Vare sig det handlar om hans mamma, Dan, Skyress eller resten.

Men man måste älska hans ninja-skills.

2. Spectra Phantom
Ah… Ledaren av Vexos. Mannen med masken och det extremt stora håret – Spectra Phantom. Spectra är, utan tvekan, seriens bästa skurk. Inte ens Masquerade eller Barodius kan övervinna honom.

Även om han är en skurk förstår man honom och hans motivation till fullo. När han till slut tar av sig masken börjar man att se samma person, med eller utan masken. Jag vet att det kan låta märkligt, men det är sant.

1. Runo Misaki
In your face! Min nummer 1, min favoritkaraktär från ‘Bakugan Battle Brawlers’ är Runo Misaki!

När jag var yngre – runt 8-10 år när Bakugan gjorde sin explosiva debut – var jag förälskad i Runo. Vem kunde inte vara det? Hon är söt, oskyldig, men samtidigt tuff, envis och stark inombords. Hon ödslar inte tid på planering, utan hon bara attackerar direkt – och hon gör det på ett bra sätt. Hon är en brawler som är värd att ha i sitt team.

Runo är en suverän karaktär och den bästa tjejen i serien.

Ni får ursäkta det här inläggets stora förseningen. Nu kan jag inte skylla på en utlandsresa. Istället säger jag att jag har varit upptagen med… annat.

Topp 10 bästa Bakugan-avsnitt

För att hedra seriens kraftfulla ära, ska jag lägga upp några Topp 10-listor som relaterar till ‘Bakugan Battle Brawlers’. Den första listan – som var ganska svår att göra – innehåller de 10 bästa avsnitten från seriens fyra säsonger.

Det finns många bra avsnitt av ‘Bakugan’ – några bättre än andra. Tyvärr bestämde jag mig att endast placera tio stycken (vilket var dumt), men eftersom jag är så snäll som jag är ska jag lista upp några hedersomnämnande som inte fick en plats på listan.

De hedersomnämnande är:
”Show Down” – Bakugan Battle Brawlers
”The Brawler’s Last Stand” – Bakugan Battle Brawlers
”Invasion of the Vestals” – New Vestroia
”Show Me the Power!” – New Vestroia
”Shadow Attack” – New Vestroia
”Return to New Vestroia” – Mechtanium Surge, Arc 1
”Enemy Allies” – Mechtanium Surge, Arc 2
”Gunz Blazing” – Mechtanium Surge, Arc 2
”End of the Line” – Mechtanium Surge, Arc 2

Jag måste varna dig att det här inlägget innehåller massiva SPOILERS för följande avsnitt, så se till att titta på hela serien före du fortsätter att läsa.

10. ”Interspace Under Siege” (#158) – Mechtanium Surge, Arc 1
Det här avsnittet var inte mitt första val, om jag får vara ärlig. Men ”Interspace Under Siege” har sina fördelar.

Bakugan Interspace har invaderats av en armada av Chaos Bakugan, som blev skickade av Mag Mel. Dan och Drago är frånvarande, vilket betyder att Shun, Marucho och nykomlingarna Paige och Rafe måste återta kontroll över Interspace. För att besegra fienden måste de locka till sig alla Chaos Bakugan till sektion B, ett område som Marucho ska radera helt och hållet, och förhoppningsvis vinna striden.

Men under slaget händer något överraskande. En av teamets allierade får Maruchos nödsignal och bestämmer sig att hjälpa sina gamla vänner. Striden avbryts när Spectra Phantom anländer, tillsammans med sin partner Helios.
Faktumet att Spectra – min favoritskurk från ‘New Vestroia’ (som gick med i motståndsrörelsen) – kom tillbaka, satte ett leende på mitt ansikte. Notera att han inte är en Pyrus-användare längre, utan en Darkus-användare – och att Helios är nu Darkus Infinity Helios (vågat!).

Avsnittets höjdpunkt var att se både Spectra och Helios igen. En suverän comeback för en suverän karaktär. Det var allt…

9. ”The Secret of Success” (#24) – Bakugan Battle Brawlers
Säsong 1 är fylld med märkvärdiga avsnitt. Det är nästan löjligt hur många bra avsnitt som finns i en säsong!

Alice stöter på en ung pojke vid namn Christopher, som hatar att alltid förlora i Bakugan. Hon bestämmer sig då att lära honom strategier och hur man vinner.
Det här avsnittet är unikt, för att det handlar om en svag nybörjare och hans utveckling till en riktig spelare. Men det handlar inte bara om Christopher, utan även om Alice och om hur hon är den snällaste tjejen kan man träffa, vilket är ett stort faktum i ”The Secret of Success”.

Det är ett avsnitt som blir bättre och bättre ju mer man tänker på det. Varför satte jag den på #9 då? Vem vet…

8. ”Dangerous Beauty” (#164) – Mechtanium Surge, Arc 1.
Serien har haft sina överraskande stunder. Men grejen med ”Dangerous Beauty” är att en ljög kan förklä sig som en sanning, och man känner sig dum när man blir lurad.

Gänget är fångade i Bakugan Interspace, medan fler Chaos Bakugan invaderar. Under en mystisk, regnig natt i Interspace (som egentligen inte kan producera regn (?)) blir Sellon hittad av sina lagkamrater Chris och Soon. Senare anländer tjejerna med sin svaga och trötta ledare runt deras axlar. De förklarar att Sellon blev torterad av sin mästare Mag Mel, men lyckades fly. Hela teamet är skeptiska om Sellon, speciellt Shun. Men de blir övertygade och hjälper henne.
Plötsligt invaderar ännu mer Chaos Bakugan, och under striden får Dan ett meddelande från Sellon angående något viktigt om Mag Mel. Men just när Dan kommer till henne, inser han att hon har lurat honom, vilket gör att hon kan ta ”nyckeln” som han har inuti sig.

Jag blev inget annat än överraskad när Sellon kallade Dan för en ”lättlurad någonting”, eftersom jag trodde att hon talade sanning. Hon lurade till och med Shun! Det är imponerande!

7. ”Dan and Drago” (#4) – Bakugan Battle Brawlers
Det fjärde avsnittet av första säsongen är utan tvekan en viktig en. Efter att Dan och Drago grälade om deras förlust i en strid under det föregående avsnittet, kastade Dan Drago i floden. Dagen efter, har Dan det svårt utan sin nya partner, vilket leder till att han får en hämningsfull utmaning från en klasskamrat, rekryterad av Masquerade. Olyckligtvis förlorar Dan striden och inser sitt misstag att överge Drago. Samtidigt inser Drago sitt eget misstag angående Dan. Till slut hittar Dan och Drago varandra och blir ett team igen, vilket är början av en långvarig vänskap.

6. ”Bakugan Stall” (#12) – Bakugan Battle Brawlers
Shun är utan tvekan en cool karaktär. Men visste du att det finns mer hos honom än vad ögat ser? Troligtvis visste du det, för att du har förmodligen sett avsnittet ”Bakugan Stall”.

Dan berättar om historiken mellan han och hans barndomsvän Shun Kazami. De båda två hittade på spelreglerna till Bakugan, före Shun började glida ifrån Dan. Det är för att Shuns mamma blev allvarligt sjuk – och resten vet du nog, eftersom du läser det här inlägget. Dan och Shun hade en strid, där Dan märkte att Shun tog det lugnt med honom. Orsaken: Shun ville inte att striden skulle ta slut. För att om den hade tagit slut, skulle tiden i den verkliga världen fortsätta gå framåt och hans mamma skulle bli sämre.

Jag skulle nog kunna sätta det här avsnittet på nr 1, om jag kunde. Avsnittet drar ut på allt vi vet om Shun och avslöjar mer. Ärligt talat, var det ganska känslosamt att se Shun försöka undvika det möjliga.

Nu förstår du väl varför serien fick mig att gråta.

5. ”Jake Returns” (#132) – Gundalian Invaders
Den tredje säsongen hade sina nedgångar i början, och en stor en var karaktären vid namn Jake Vallory. Avsnittet ”Jake Returns” fick mig att ändra min åsikt.

Efter att Kazarina kidnappade Jake, kommer han tillbaka till sina vänner på Neathia, där han hävdar att han lyckades fly från Gundalia. Men Dan märker att Jake beter sig underligt, som om han är en annan person. Såklart blir det avslöjat att Kazarina har hjärntvättat Jake och beordrat honom att stänga ner skölden runt staden. Dan gillrar en fälla mot Jake och utmanar honom på en strid. Just då, visar Jake sitt nya jag.

Åh. Fy. Fan.

Jake är inte alls Jake längre. Han är Jakes onda tvilling som låtsas vara hans onda tvilling. Jag blev alldeles paff. Jag kan inte ens beskriva Jakes beteende. Du måste se det själv för att förstå vad jag menar. Efter det började jag att bry mig om Jake, och jag ville att Dan, Fabia och resten av gänget skulle rädda honom. Tidigare sket jag i Jake fullständigt.

”Jake Returns” är nog det mörkaste avsnittet av de alla. Det slutar till och med mörkt och sorgligt. Inget kan bli mörkare än det. Apokalypsen kan inte ens toppa det.

4. ”Gone, Gone Bakugan” (#70) – New Vestroia
‘New Vestroia’ är skitbra. Det är den enda nödvändiga informationen som du behöver. Men tyvärr kunde jag inte placera mer avsnittet från säsong 2 på listan. Du får nöja dig med de hedersomnämnande.

Hur som helst, avsnittet ”Gone, Gone Bakugan” är ett mycket allvarligt avsnitt, precis som ”Jake Returns”. Nu när jag börjar tänka på det, så är det ganska likt ”Jake Returns”…

Under ett återseende med sitt hem på Jorden och sina gamla vänner, blir Dan utmanad av Spectra till en strid. Dan accepterar, men när striden är över, förlorar Dan och Spectra vinner Drago som sitt pris. Senare dyker Apollonir, en av de legendariska krigarna, upp och säger att han måste ta Drago tillbaka till New Vestroia, eftersom planeten börjar bli instabil utan hans kärnenergi. Apollonir bestämmer sig att hjälpa Dan att rädda Drago från Spectras klor.

Självaste avsnittet handlar om striden mellan Apollonir och Dan och Spectra och Drago. I slutet av det föregående avsnittet får vi se att Drago är annorlunda när han är under Spectras kontroll. Han har en mörkare hudfärg och hans ögon är helt och hållet vita. Enkelt sagt: Drago är inte Drago. Precis som Jake när han inte är Jake.
Man vill inte bara se Apollonir och Dan försöka få Drago tillbaka, utan även se Drago vara oskadd, eftersom Spectra gör ondskefulla saker med honom (misstolkning ej nödvändig). Man ser att Dan inte vill skada Drago, men man inser själv att det är det enda sättet.

Bandet mellan de två, som officiellt framställdes i avsnittet ”Dan and Drago”, blir klippt itu av Spectra. Det ser man klart och tydligt, och ibland känns det som att det inte finns något hopp…

3. ”Agony of Defeat” (#149) – Mechtanium Surge, Arc 1
Mer mörker kommer här! Om du läste min recension av ‘Mechtanium Surge’ la du säkert märke till att jag hyllade Dan och Dragos personliga handling i Arc 1, som faktiskt tog sin riktiga början i avsnittet ”Agony of Defeat”.

Dan och Drago blir ständigt hemsökta av Mag Mel och Razenoid. Men när de ska möta Anubias i turneringen händer något oväntat. De båda får en vision av Mag Mel och Razenoid, vilket leder till att de förlorar kontroll och förstör hela arenan och sätter alla åskådare i fara.
Självklart är det Dan och Drago, och de skulle aldrig göra något sådant. Sant, men det betyder inte att Mag Mel inte kan komma åt dem på ett eller annat sätt. Dan beordrar till och med Drago att förstöra allting. Nej, det är inte alls bra.
Till slut blir Dan och Drago normala igen och inser vad de har gjort. Alla börjar bua åt Dan, när han även blir diskvalificerad från tävlingen.

Vi har sett ganska mycket förstörelse i ‘Bakugan’. Men förstörelsen i ”Agony of Defeat” står på topp som en kandidat inför apokalypsen.

2. ”Behind the Mask of Masquerade” (#38) – Bakugan Battle Brawlers
Nu börjar vi att närma oss slutet av listan. Du kan ju bara scrolla ner och smygtitta på nummer 1, men du vill väl inte skämma bort dig själv, eller hur?

Utan att gå in på för mycket detaljer, handlar avsnittet om att Dan ska möta teamets nemesis Masquerade i en möjligtvis episk strid. Nog är den allt episk, det kan man lugnt säga!
Drago och Hydranoid försöker att besegra varandra, men det lyckas alltid bli lika. Men till slut vinner Dan och Drago. Masquerade inser att man inte måste vinna, när Dan erbjuder honom att bli en medlem i teamet. Oväntat tar Masquerade av sin mask och — jag varnar dig, det här är en gigantisk spoiler för resten av serien. Masquerades sanna identitet är ingen mindre än… Alice.

Huvudexplosion inom 3… 2… 1…

I nästa avsnitt blir vi upplysta om hur Alice blev Masquerade och varför hon själv inte visste att hon var fienden. Men den här vändningen är både chockerande och även logisk. Allt faller på plats. Faktumet att Alice, världens snällaste, sötaste, raraste tjej, är Masquerade är utan tvekan den bästa twisten någonsin.

1. ”Game Over” (#52) – Bakugan Battle Brawlers
Det bästa Bakugan-avsnittet på den här listan är det 52:a och sista avsnittet av säsong 1. Det hade du inte förväntat dig, eller hur?

Dan och Drago står öga mot öga med Naga och Hal-G, i en strid som ska avgöra universumets öde. Men just när Naga är nära att vinna, kommer Runo, Marucho, Shun, Julie och Alice med sina Bakugan. Tillsammans använder de all sin styrka och besegrar Naga en gång för alla.

Man tycker att det ska sluta där, men ack! Varför skrev jag ”ack”? Det var dumt…
I alla fall, Drago och de andra Bakugan måste återvända till Vestroia, för att kunna återställa sitt förstörda hem. Det betyder att Dan, resten av gänget och deras allierade måste säga hejdå till sina Bakugan.
Stunden när de säger farväl fick mig att gråta, eller det fick mig att vela gråta! Det är sorgligt och känslosamt, och även vackert på samma gång.

Ett bättre slut kan man inte få. Slutet av ‘Mechtanium Surge’ var acceptabelt. Men, som jag ser det, är slutet av ”Game Over” överlägset än något annat.

Nästa Topp 10-lista handlar om de bästa karaktärerna från ‘Bakugan Battle Brawlers’, och efter det blir det de bästa Guardian Bakugan. Håll utkik för de inläggen inom… mer än två veckor…

En tribut till Wes Craven

Vanligtvis brukar måndagar vara skit. Jag säger inte emot.

Wes Craven, regissören av klassiska skräckfilmer som ‘The Hills Have Eyes’, ‘Scream’ och ‘A Nightmare on Elm Street’, förlorade sin strid mot hjärncancer och dog i sitt hem i Los Angeles. Han blev 76 år gammal.

Jag är förkrossad. Jag är arg, ledsen och mållös. Craven var en stor inspiration för mig som en filmskapare, och även en av mina hjältar. Jag hade aldrig förväntat mig att få leva i en värld utan denna otroliga man.
Craven förstod verkligen skräckgenren, och jag skulle faktiskt kunna kalla honom för ”Gudfadern av skräck”. Orsaken till varför ‘A Nightmare on Elm Street’ är min favorit skräckfilm är för att man kan relatera till dess karaktärer och koncept. Freddy Krueger kommer in i folks drömmar och mördar dem. Vi alla sover och drömmer drömmar – ibland ljusa, ibland mörka. Craven tog olika koncept och idéer från den riktiga världen och gjorde dem till sina egna.

Varje gång en människa dör, försvinner en pusselbit av världen. Och Wes Cravens arv ska, för evigt, vara en viktig en…

R.I.P. Wes Craven
1939-2015

Live-Action Bakugan – Pros & Cons

2010 meddelade Universal Pictures att de skulle göra en live-action film baserad på ‘Bakugan’, med Harald Zwart som regissör. Det var 2010, och nu är det 2015. Fattar du vart jag vill komma?

Om du har läst mina recensioner av alla fyra ‘Bakugan’-säsongerna, vet du nog att jag älskar serien över hela mitt… Vad heter det nu…? Hjärta, just det.
Personligen tycker jag att idén med en live-action Bakugan-film låter intressant, men när jag börjar att tänka djupare, kommer jag till slut till åsikten att det är den sämsta idén någonsin.

I den här inlägget vill jag prata om både vad jag tycker och vad som är bra och dåligt med live-action Bakugan.

Bakugan är inte populärt längre. Det är bara att acceptera det. Visst finns det fortfarande fans över hela världen (som jag, yours truly), men självaste leksakerna är lika bortglömda som Bruce Jenners riktiga kön. En live-action Bakugan-film kan ge leksakerna och spelet sin popularitet tillbaka.

Möjligheterna är oändliga. Filmen ska (troligtvis) vara baserad på den första säsongen, ‘Bakugan Battle Brawlers’. Efter det kan de göra uppföljare som fokuserar på handlingen av ‘New Vestroia’, ‘Gundalian Invaders’ och till sist ‘Mechtanium Surge’. Det kan till och med berätta vad som händer efter det sista avsnittet.

Men nackdelen är att det är live-action. ‘Dragon Ball’ fick en live-action adaption kallad ‘Dragonball: Evolution’, som alla hatade eftersom den inte respekterade källmaterialet. Jag är rädd att de ska göra samma misstag med ‘Bakugan’, vilket är ganska möjligt. ”Ganska” är nog fel definition.

Skådespeleriet kan vara skitdåligt, manuset kan förstöra seriens källmaterial och bli en till ‘Dragonball: Evolution’. Möjligheterna för det är löjligt många…

Det kommer att ta några extra år tills filmen blir gjord, troligtvis efter 2020. Så min idé är att antingen inte producera filmen, eller göra en animerad ‘Bakugan’-film. Flera animerade ‘Dragon Ball’-filmer har producerats under det nuvarande årtiondet. Varför inte göra samma sak med Bakugan?
Som sagt, kan en animerad film också utspela sig efter den sista säsongen. En annan kan visa oss Mira och motståndsrörelses ursprung mellan säsong 1 och 2. Jag tycker att en animerad film har mycket mer potential än en live-action film.

Men om de nu bestämmer sig att gå live-action, har jag några måsten för folket på Universal:
1. Anlita en bra manusförfattare. Ingen film ska innehålla fruktansvärd dialog eller förvirrande actionscener. Jag tittar på dig, Skip Woods.
2. Anlita bra skådespelare. De flesta karaktärer är ungdomar, så det kan bli en utmaning. Men, för Satans skull, låt inte några ‘Twlight’-namn hamna på rollistan!
3. Anlita en ny regissör. Tyvärr kan jag inte lita på Mr Harald Zwart. Baserat på hans filmografi har han inte gjort något märkvärdigt bra, inte heller Oscarsnominerande. De borde hitta någon som förstår och respekterar källmaterialet – ett fan av Bakugan, som mig!
J.J. Abrams är ett fan av Star Wars, och han fick göra ‘The Force Awakens’. Sam Raimi och Marc Webb är båda fans av Spider-Man, och de regisserade sina egna separata Spidey-filmer.
Jag skulle faktiskt kunna regissera ”Bakugan Battle Brawlers: The Movie”. Tänk dig mitt namn på affischen: ”From the director of the LVN trilogy”. Visst låter det bra?

Poängen är att en live-action Bakugan-film kan gå åt tre olika håll: att den antingen blir den bästa filmen någonsin och får ett högt betyg på Rotten Tomatoes, att den blir dålig och misslyckas att få in pengar, eller att den blir 50% bra och 50% dålig. Jag har en känsla att den kommer att göra mig besviken, vilket gör att jag börjar titta på originalsäsongen igen.

Som jag sa: möjligheterna är oändliga.

Justice Forever: Swefilmer nerlagd

Jag har stora nyheter för alla filmskapare där ute. Den svenska webbsidan Swefilmer, som olagligt streamar filmer och TV-serier, har officiellt lagts ner och är död en gång för alla.

Om du läste mitt inlägg om piratkopiering så märkte du nog att jag hatar Swefilmer. Och nu när sidan äntligen är nerlagd för gott, verkar världen bli mycket ljusare.

Som en amatörfilmskapare och filmälskare, är det här en viktig händelse i mitt liv. Jag ska inte upprepa mig själv, men saken som jag vill säga är att Swefilmer är en ond, mycket ond webbsida. Värre än Pirate Bay eller Netflix (Ja, du läste rätt).

Låt oss fira denna fantastiska händelse och begrava Swefilmer i jorden.

#JusticeForever

Kompositören James Horner har dött i en flygolycka

Oscarsvinnande kompositören James Horner, känd för James Camerons ‘Titanic’ och ‘Avatar’ samt Marc Webbs ‘The Amazing Spider-Man’, omkom i en flygolycka 22 juni och blev 61 år gammal.

2015 har precis blivit ett skitår i filmvärlden. Horners musik för Marc Webbs Spidey reboot är, utan någon typ av tvekan, en av mina favorit filmsoundtracks i hela världen.

James Horners arv kommer att överleva för evigt.

R.I.P. James Horner
1953-2015