Crime Hunter…

Beenox ger oss deras fjärde Spider-Man spel som är baserad på Marc Webb uppföljare till 2012s reboot: The Amazing Spider-Man 2.

004

Det finns inget perfekt Spider-Man spel. Det finns bara bra och dåliga. Det här spelet är i mitten av det.
Spelet har ungefär samma handling som filmen förut att det utspelar sig efter det förra spelet. Så det betyder: ingen Rhino, inget mer om ”the untold story” och inga saker som kan spoila filmen. FYI, Gwen är inte död. Hon är inte ens med i spelet!
De la till några karaktärer som Wilson ”Kingpin” Fisk, Shocker, Cletus Kasady, Black Cat och Kraven. Kraven är som Spider-Mans mentor ungefär. Hans karaktär är intressant och man vet inte vad som kommer.

Electro och Harry Osborn är såklart kvar i denna story. Man möter Max Dillion i OSCORP och han hjälper dig att komma vidare. Han faller i en tank fylld av elektriska ålar, som i filmen, men vi ser det inte hända. Harrys story är samma som i filmen. Jag tycker att 50% av storyn, kanske mer, är bra och intressant men det vänder för att de vet inte hur de ska ta hand om allt som händer.

Gameplay är viktigt. Det är likt det första spelet men de ändrade några få kontroller. För att svinga sig i Manhattan har man vänster och höger arm. Om det är en byggnad till vänster, så använder man vänster arm och vice versa. Ibland blir det jobbigt men man vänjer sig.
Combat inkluderar attack och counter, som all combat har. Stealth-systemet är förbättrat.Web Rush är tillbaka! Det kändes som att det var sämre Web Rush. Men man vänjer sig ju.

Det här ”Hero or Menace”-systemet är någonting som jag måste prata om. Om man vill vara en hjälte ska man göra side missions som att rädda folk eller jaga bilar. Det var ganska frustrerande att hela tiden göra en massa hjältedåd. Man kan ju välja att inte göra det men då är man i trubbel. Det känns upprepande att göra samma uppdrag hela tiden för att reportern Whitney Chang berättar på nyheterna att Spider-Man räddade folk från en brinnande byggnad eller liknande. Hon börjar bli irriterande…

Man spelar också som Peter Parker: man tar bilder och pratar med mäktigare folk som Kingpin eller Kraven. Man väljer vilken fråga man ska ställa. Jag gillade det för att då kan man bara få reda på det man vill få reda på.

Animationen är okej för mina ögon. Några karaktärer ser bra ut medan andra inte för det. Men det finns glitchs och bugar. Ibland stannar bilden bara plötsligt eller folk går mot en vägg. Såna glitchs tar mig ut ur spelet ibland.

The Amazing Spider-Man 2 har förbättrade saker och även nergraderade saker. Det är ett roligt spel om man vill nå sitt mål: att få trophys.

7/10.

Här är en fråga: Hur mycket får Stan Lee för att ha sin röst i ett spel?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *