Stealthy…

Transformers: Age of Extinction kommer snart så före det skulle jag vilja recensera ett till Transformers spel. Nej, det är inte Fall of Cybertron. Det har jag redan gjort. Det är spelet baserat på tredje filmen Transformers: Dark of the Moon. Wii-versionen, alltså…

001

‘Transformers: Dark of the Moon – Stealth Force Edition’ är Nintendos version av High Moon Studios vanliga spel baserat på filmen. Egentligen är det gjort av Behaviour Interactive och det är bara för Wii och 3DS.

PRESENTATION
Spelets story utspelar sig före filmen Dark of the Moon. Megatron ska vakna upp Decepticon lönnmördaren Shockwave. Ungefär så.

Röstskådespelarna gör ett bra jobb. Peter Cullen är, som alltid, bäst som Optimus Prime. Cutscenerna är tecknade där karaktärerna bara rör på armarna. Sa jag att spelet är lat gjord?

GAMEPLAY
Namnet Stealth Force säger allt. Man kan bara vara i fordonsform och i Stealth Force-läge, som man använder för att skjuta fiender. Styrningen är obekväm. Ibland kan man få ett grepp om det men när man kör in i fiender, blir man frustrerad. Joy-sticken på Nunchuck-kontrollen är användbar, men bara i vanligt fordonsform. I Stealth-läge måste man använda pilarna för att rotera runt.

Det 18 ”unika” uppdrag och det ”unika” finns inte där. Ibland är det samma platser, samma saker att göra fast med olika karaktärer, Autobot eller Decepticon. Det finns inget mål. Inget att samla eller få efter ett uppdrag. Inga uppgraderingar man kan få heller.

Vissa uppdrag är roliga och svåra men majoriteten är bara deja vu.

SISTA ORDEN
‘Transformers: Dark of the Moon – Stealth Force Edition’ är ett simpelt spel, kan man säga. Obekväma kontroller, samma saker att göra fast att man får ingenting. Rösterna var bra och roligt i vissa situationer.

4/10. Jag tror att det är rättvist mot ett Nintendo-version av ett annat spel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *