War? Anyone?

MCU exploderar snart! Det har varit så mycket prat om att Robert Downey Jr. ska återvända som Tony Stark / Iron Man i en möjlig Iron Man 4, och enligt Variety ska han dyka upp i Captain America 3 i en stor roll, men med en liten twist.

Varietys källor säger att Captain America 3 ska baseras på serietidningen Civil War. Helt enkelt att Captain America och Iron Man ska titta varandra i ögonen och troligen döda den ena. Det här har inte blivit bekräftat ännu men alla verkar hoppas att det är sant.

Min åsikt på det hela är helt annorlunda, fast det finns bra saker med den här idén. Först av allt kan titeln vara cool. Tänk er: ”Captain America: The Civil War”. Och självaste Civil War-konceptet är intressant och kan verkligen funka i Marvel Cinematic Universe. Men, men, men, men, men…

Iron Man i en Captain America-film? Det känns inte bra. Jag vet att det inte är den första gången en annan Avenger är med i en annan Avenger-film, som Black Widow i Iron Man 2 och Captain America: The Winter Soldier. Men Iron Man, Captain America, Hulk och Thor är mycket större än de mindre karaktärerna så varför inte bara ha en Avengers film där Civil War händer. Alltså ”Avengers: The Civil War” eller åtminstone ”Iron Man vs Captain America: Dawn of Tights”.

Om de baserar Cap 3 på Civil War så kommer det att kännas som om Captain America är bara halva filmen. De kan göra så att tittarna är både på Starks och Caps sida, men titeln ska inte bara ha den enas namn. Dawn of Tights! Tights!!!

Civil War-serietidningen innehåller nästan varje Marvel-hjälte som har skapats, och
20th Century Fox äger rättigheterna till Fantastic Four och X-Men medan Sony har Spider-Man. Så om de ska göra en Civil War-film så måste de göra det lite mindre.

Jag tycker att idén är intressant men Marvel måste göra det på rätt sätt och på ett bra sätt! Kolla in artikeln på Variety

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *