Revengeance Is Mine!…

Årets första spelrecension, för ett spel som kom ut 2013.

Metal-Gear-Rising-Revengeance-Gets-Impressive-Cover-Artwork-2

‘Metal Gear Rising: Revengeance’ är en del av Metal Gear-serien från Konami. Jag har aldrig spelat ett Metal Gear Solid-spel i hela mitt liv, det ska du veta. Jag vet i alla fall att det här spelet är ganska annorlunda i jämförelse med Metal Gear Solid. Men omslaget ser lovande ut, precis som hela det här spelet.

PRESENTATION
Man spelar som Raiden, en cyborg som ska försöka stoppa ett militärföretag från att göra barn till cyborgs. Det är ajabaja.
Spelets story överraskade mig faktiskt. Jag trodde inte att jag skulle vara så intresserad av det. Raiden är en stor höjdpunkt, speciellt hans förflutna, före han blev en cyborg-badass.

Det finns mycket rolig humor spritt över storyn. Dialogerna mellan Raiden och de andra karaktärerna är både seriösa men även roliga, på ett mörkt och konstigt sätt.

Musiken är otroligt fantastisk. Den har en episkt ton, blandat med rock and roll. Jag ska nog köpa soundtracket nu för det här spelet. Jag kanske inte gör det men jag tänker på det i alla fall.

De flesta boss-fajterna tyckte jag var ganska enkla (på easy i alla fall) men den sista bossen är den svåraste, på alla svårigheter. Jag fick googla hur man skulle vinna och efter kanske 5 försök så vann jag äntligen. Men du kommer att hata den där bossen, tro mig.

GAMEPLAY
Tänk efter nu. Du är Raiden, du har ett svärd och cyborg-snubbar springer mot dig. Vad gör du? Du skär dem i hundratals – kanske även tusentals bitar. Det är det man gör mest. Man känner sig som en riktigt cyborg-badass, eftersom man är det.

Men man måste inte använda svärdet och de andra melee-vapnen, utan det finns även bazooka, handgranater, raketgevär och annat som är helt och hållet värdelöst. Det tar en långsam tid för Raiden att röra sig med ett gevär och även att ladda om efter ett skott. Så min rekommendation är att endast använda svärdet och de andra melee-vapnen du får.

SISTA ORDEN
‘Metal Gear Rising: Revengeance’ är ett våldsamt, roligt och underhållande spel med en häftig och intressant story.

9.5/10

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *