The Age Is Now…

Farsan och jag fick sitta på den tredje raden i biografen, och jag var rädd att det skulle förstöra filmen för mig eftersom vi satt så nära bioduken. Även om jag fick lite ont i nacken så hade jag fel.

Avengers_Age_Of_Ultron-poster1

‘Age of Ultron’ är uppföljaren till Joss Whedons ‘The Avengers’, som anses vara ”den bästa superhjältefilmen någonsin” av många (mig inkluderad). Den här gången går Whedon mot ett ännu större håll när hjältarna återförenas för att… Läs vidare så får du veta.

HANDLING
Filmen handlar såklart om Ultron, en AI skapad av Tony Stark, som vänder sig emot Avengers. Tillsammans måste de stoppa honom från att göra exakt vad Loki försökte göra i första filmen.

Du kan inte fatta hur snabbt den här filmens handling går. Precis i början får vi en actionscen där Avengers är på ett uppdrag, och jag började att klia mitt huvud faktiskt. Vi vet inte hur, varför eller när – bara att teamet måste klara sitt uppdrag.

Senare får vi Ultrons skapelse och filmen blir bättre.

Handlingen går mot håll som man inte förväntar sig. Jag trodde att tonen skulle vara mörkare men, tyvärr, är den bara lite mörkare. Men det är för fan en Marvel-film! De ska inte vara mörkare än ‘The Dark Knight’, det säger jag igen!

KARAKTÄRER
I och med att filmen är större, har vi fått nya karaktärer. Scarlet Witch och Quicksilver dyker direkt upp i mitt huvud. Att Elizabeth Olsen och Aaron Taylor-Johnson spelar tvillingar efter att ha spelat ett gift par i ‘Godzilla’ stör mig inte alls.

Tvillingarna var välutvecklade, man kunde förstå varför de gick ihop med… Du-vet-vem. Nej, inte Voldemort!

Ultron var mer än vad jag väntade mig. Whedon gav honom en personlighet som säger hans motivation. Men det flesta kom från James Spader. Till skillnad från serietidningarna där Ultron inte har ett rörligt ansikte, har han ett rörligt ansikte i filmen. Komedin som han fick gav hans personlighet en liten boost.

Resten av Avengers-teamet utvecklas ännu mer än i tidigare filmer. Hawkeye får sin tid i rampljuset, till skillnad från hans kortare tid i ‘The Avengers’.
Black Widow och Bruce Banner har något på gång. Jag ska inte spoila någonting men man ser att Banner har fortfarande problem med Hulk. Tony Stark imiterar ju honom – man kan bli sur av det.

REGI
Actionscen i början, actionscener igenom hela filmen! Det kändes som att Joss Whedon ville göra den till en 90% actionfilm – och han lyckades.

Visuella effekterna såg bra ut, speciellt Ultron. Fan, vad jag pratar om Ultron! Ultron, Ultron, Ultron, Ultron… Ultron!

SISTA ORDEN
Teamet återförenas väl i ‘Avengers: Age of Ultron’ – allt är större och snabbare än någonsin när James Spader kommer in som Ultron.

5/5

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *