One of Us…

Grejen med mina spelrecensioner är att det inte är sprillans nya spel som jag pratar om. Men jag kan inte fatta varför jag spelar det här spelet just nu!

The-Last-of-US

‘The Last of Us’ kom ut 2013 och är ett Playstation-exklusivt överlevnads-postapokalyptiskt spel utvecklat av Naughty Dog.
Folk har bara sagt bra saker om ‘The Last of Us’, så när jag hittade den i en butik i Luleå tog jag snabbt upp plånboken och sa: ”Northon köpa ‘Last of Us’!”

PRESENTATION
Spelet utspelar sig i en postapokalyptisk värld orsakad av en infektion som förvandlar folk till muterade zombiemonster. Man spelar som smugglaren Joel, som får i uppdrag att eskortera en ung tjej kallad Ellie igenom landet.

Jag har spelat många spel i mitt liv, och ‘The Last of Us’ är den första som har effektiv handling. Utvecklarna gjorde ett fantastisk jobb med dramat, känslorna och realismen i en mörk värld som den i ‘The Last of Us’. Handlingen tar oväntade vändningar, så man vet inte vad som ska hända sen.

Troy Baker skiner som Joel. Personkemin mellan han och Ellie är höjdpunkten i spelet. De är båda intressanta, underhållande på sina egna sätt och man vill se dem överleva. Men Ellie stjäl scenen. När man först träffar henne börjar man sakta att gilla henne. Ju mer man spelar, desto bättre lär man känna henne.

Grafiken är imponerande vacker. Man kan se detaljerna i karaktärernas ansikten och i miljön. Atmosfären känns verklig. Mörka, kolsvarta platser är mer effektiva, eftersom de ger en obehaglig känsla.

GAMEPLAY
Man har sina skjutvapen – pistoler, hagelgevär, revolvrar osv. Ganska simpelt. Men ammunitionen är begränsad och ibland när man skjuter skallarna av fiender inser man snart att vapnen är tomma. Närstridsvapen som basebollträ och annat är ett alternativ om en fiende (människa eller zombie) springer mot dig. Men vilket som, blodspill är alltid där.

Du kan inte fatta hur många gånger jag dog i det här spelet. Första gången var ett dumt, idiotiskt misstag. Alla gånger efter det berodde på att en blind zombie dödade mig. Om och om och om igen!
Men det är det som jag älskar med spelet: det är utmanande. När man väl är klar kan man andas ut.

SISTA ORDEN
‘The Last of Us’ har en fantastisk, känslosam handling som stöds av spännande gameplay och imponerande grafik.

10/10

En film baserad på ‘The Last of Us’ låter som en bra idé men nästan alla TV-spelsbaserade filmer har inte fått mycket plus. Vi får se hur det blir med det…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *