Grey’s Shades…

Du ser nog affischen här nedanför. Japp… Nu är det dags.

Fifty-Shades-Grey-Posters

Året är inte över ännu och för att påminna oss om det så ger jag er en sen recension av ‘Fifty Shades of… *host*… Grey’. Jag som trodde att jag aldrig skulle få se den här filmen. Jag önskar verkligen att jag hade låtit bli.

HANDLING
Det finns ingen anledning till att beskriva handlingen för dig. Jag kan bara säga att E.L. James, författaren av boken, började skriva Twilight-fanfiction som hon senare gjorde om till — *suck* — ‘Fifty Shades’.

Så, filmen är som Twilight fast mera mognare och löjligare.

Det handlar om… Ana-sta-sia Steele. Vilket löjligt namn. Hon intervjuar företagaren Christian Grey för att hennes kompis är förkyld. För att göra det enkelt för dig: Grey är en sadist som gillar att använda piskor och rep under sex med en kvinna, och Anastasia blir kär i honom och…

‘Fifty Shades of Grey’ är nog en av de värsta filmerna jag har sett på senaste tiden! Nu vet vi det – slut! Den är långsam, tråkig, fylld med ointressanta karaktärer, utförandet suger, skådespeleriet är… okej, men det förstörs av det fruktansvärda manuset!

Sexscenerna är ingenting att prata om. Du får tycka vad du vill om dem…

KARAKTÄRER
Innan jag fortsätter: Vad är ”Anastasia” för något namn?

Jag kan se att Dakota Johnson har talang men filmen hindrar henne från att göra den bättre. Anastasia är en svag karaktär. Jag hatade henne, med all hat jag hade. Hon går med på att bli Christian Greys sexslav! Med ett jävla kontrakt! Hur dum kan hon vara? Hon borde veta bättre. Dakota Johnson borde veta bättre.

Hon har en kompis som ser exakt ut som Jacob från Twilight. Han är också kär i henne men han är knappt med i filmen. En kärlekstriangel? Tro mig, det finns ingen kärlekstriangel…

REGI
Sam Taylor-Johnsons regi och fotografin är det bästa som filmen kan erbjuda. Även under… du vet… sexscener.

Jag kunde inte fatta att Danny Elfman komponerade musiken. Det mesta är bara vanliga sånger i ett soundtrack, så Elfman fick inte göra mycket.

SISTA ORDEN
Det behövs inte. Inga sista ord, tyvärr. ‘Fifty Shades of Grey’ har förstört mig som en filmälskare, och jag tror inte att mina sår kommer att läkas.

1/5

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *