Fantastic Four (2015) – Recension

Efter ‘The Amazing Spider-Man 2’ ville fansen att Spider-Man skulle komma tillbaka till Marvel Studios. Efter den nya ‘Fantastic Four’ vill fansen att Fantastic Four ska komma tillbaka till Marvel Studios. Vilka är näst på tur? X-Men?!

fantasticfour2015posterdoctordoom

‘Fantastic Four’, eller ”Fant4stic’, är ironiskt nog den fjärde filmen baserad på Marvels första superhjälteteam som har producerats.

Låt oss gå rakt på sak. Den här filmen har fått mycket, mycket, mycket, löjligt mycket hat det senaste året. Den har för tillfället ett positivt betyg av 9% på Rotten Tomatoes, vilket skriker att ingen gillar filmen.

Men man vet inte när en 15-årig filmälskare kommer fram med sin egen skrivna recension på sin blogg som ingen ändå läser och säger vad han tycker.

HANDLING
Regeringen vill hitta svaret till interdimensionella resor för att hitta nya resurser. Då rekryterar man fyra ungdomar som hjälper till med projektet, och efter att något går fruktansvärt fel, får de underliga förmågor och tillsammans måste de rädda världen från kaos och allt sånt.

Okej, är du redo att få höra vad jag tycker? Jag hatade inte filmen. Jag vet, visst är det konstigt?! Filmen är helt okej. Men den har fortfarande problem, och det är inte den bästa filmen från 2015.

Jag kan säga att den första akten var, för det mesta, ganska bra. Men just när de får sina krafter går filmen sakta nedåt och blir mindre och mindre intressant.
Tydligen tog Fox bort en massa scener, speciellt actionscener. Det finns bara två och en halv spänningsscener i hela filmen. Man kan se att det fattas många pusselbitar som ursprungligen fanns i manuset, eftersom filmen är för kort.

Den tredje akten är för snabbt uppbyggd och utförd, på grund av Doctor Dooms dumma kopia. Mer om det senare.

Filmen har ett unikt och annorlunda koncept, det vill säga idén med interdimensionella resor. Det tyckte jag var coolt, men de utforskar inte den idén så mycket.

KARAKTÄRER
Det fanns, och finns fortfarande mycket backlash angående rollistan. För det mesta var skådespelarna acceptabla. Det viktiga är att de gjorde sitt bästa. Jag köpte Miles Teller som en nördig Reed Richards. Kate Mara var en okej Sue Storm. Jamie Bell var okej som Ben Grimm och ännu bättre som The Thing. Och Michael B. Jordan var överraskande bra som Johnny Storm. Jag brydde mig inte om att han var svart.

Men det finns ingen stark personkemi och ingen känsla av teamwork mellan dessa fyra. Det tar ett tag för dem att bli ett fullständigt team. Ett för långt tag.
Om du läste min recension av ‘Bakugan Battle Brawlers’ skrev jag att seriens hjälteteam inte var en komplett grupp i början, och då hade skaparna chansen att visa oss karaktärerna och utveckla dem. Det var ganska kreativt att göra så.
Det finns visserligen lite spänning mellan vissa karaktärer i filmen, men det är för svagt.

Nu ska vi gå över till filmens skurk. Jag tyckte att Toby Kebbell var okej som filmens version av Victor von Doom. Men när han väl blir ”Doom” faller filmens tredje akt isär. Han är den sämsta filmskurken som jag har sett på länge. De tvingar in honom i den tredje akten utan någon anledning. Han har ingen motivation, de hinner inte ens utveckla honom som en skurk. Det enda han vill är att förstöra världen. Oh, onda saker!

REGI
Jag borde nog inte sammanfatta Josh Tranks involvering med filmens produktion. Det enda jag kan säga är att han twittrade att det fanns en ”fantastisk” version av filmen, som vi aldrig kommer att få se. Vilket betyder att Fox inte lät honom göra filmen som han ville göra.

Filmen har ganska bra kameraarbete. CGI-effekterna var både bra och mindre bra. Ibland såg det ganska coolt ut, t.ex. Human Torchs eld eller The Things design – och ibland såg det ganska ofärdigt ut och inte lika coolt.
Jag tyckte om dräktdesignerna faktiskt. Det är inte de klassiska blåa dräkterna från serietidningarna, utan det är dräkter som hjälper dem att kontrollera deras krafter. Det var kul att se dem göra någonting originellt med dräkterna.

SISTA ORDEN
Första akten lovar oss någonting annorlunda, men tyvärr har ‘Fantastic Four’ viktiga bitar som saknas och behövs i en ursprungsberättelse, speciellt när det kommer till en bra skurk.

2.3/5

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *