I’m swinging here!…

Jag välkomnar Spidey tillbaka till spelvärlden! För att man måste ju recensera The Amazing Spider-Man spelet.

001

The Amazing Spider-Man är Beenoxs tredje ”egna” Spider-Man spel, efter Shattered Dimensions och Edge of Time. Det är en epilog till filmen och jag älskar filmen och Spider-Man 2-spelet så hur kan man inte älska det här!

Spelet utspelar sig efter filmen och det börjar med att Peter och Gwen smyger in i OSCORP och stöter på Alistair Smythe (som är spelets antagonist) och OSCORP fortsätter att jobba med Dr Connors ”cross-species” experiment. Sammanfattningsvis, ett cross species-monster rymmer och infekterar en massa folk runt om i Manhattan. Som Spider-Man måste man stoppa OSCORP och rädda alla infekterade. Story är bra och passande till en epilog till en bra film.

Gameplay är likt Spider-Man 2. Man kan svinga sig runt i Manhattan och det finns en massa side missions att göra. Man kan stoppa ett misshandel, bankrån och så vidare men man upptäcker att det är samma uppdrag om och om igen. Svingningen är bra. Kamera är mycket närmare Spidey och näten skjuter inte mot byggnaderna som Spider-Man 2 gör och som det kommande The Amazing Spider-Man 2 spelet ska göra. När man är inomhus t ex. i OSCORP, så håller man sving-knappen (R2 för PS3) för att svinga. Det finns någonting som inte har funnits i något Spider-Man spelet någonsin: Web Rush. Man håller inne R1-knabben på PS3 för att aktivera Web Rush. Tiden saktas ner och man kan besegra sina fiender mycket lättare och även komma till platser snabbare.

Man använder stealth för att ta ut bad guys. För er som älskar Batman Arkham-spelen, är det här för er. Om man klättrar på väggen eller taket kan man använda stealth.

I början av spelet får man en OSCORP-telefon som man kan se kartan över Manhattan, e-mail, och uppgradera sina moves. Det finns även en massa serietidningar att samla i staden. De finns på toppen av hustak, i parker och även i LUFTEN!

Efter kapitel 3, får man en kamera av en reporter som man ska använda för att ta bilder på saker som hänt i stan. Med kameran kan man hitta och ta bild på gömda Spidey-symboler. Det låser upp nya dräkter som man kan ha på sig (Kaines Scarlet Spider, Big Time mm). Peter lånar Faster Mays vän Stan Lees lägenhet för att bo i. Där finns en garderob som man kan byta dräkter.

Röstskådespelarna gör ett bra jobb. Ingen från filmen återvänder i sina roller men Sam Riegel gör rösten åt Spider-Man. Alla hans skämt är så roliga men några få av de är tagna från Shattered Dimensions-spelet. De som spelar Gwen och Dr Connors har verkligen talang. Stan Lee, som jag sa, är Faster Mays vän. Han ringer Peter en gång i spelet och jag trodde inte mina öron.

Spelet har inte så bra bossar. Scorpion och Rhino är cross-species och när man ska ta ut Connors ur mentalsjukhuset, ser man att Felicia Hardy bryter sig ut också. Senare kan man stoppa henne under ett bankrån. Man går ner i kloaker många gånger som blir lite gammalt efter ett tag. Man bryter sig in i OSCORP också flera gånger.

Spelet har en bra story, bra gameplay, inte så bra bossar men en av de bästa serietidningsspelen någonsin. 8.5/10 ger jag det och det är roligt att spela!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *