Hero Time…

Batman: Arkham Knight kommer bli mitt fjärde spel i min PC-samling men en av de är
Bionicle Heroes.

006

Om du inte läser bra så sa jag nyss att jag har 3 PC-spel (4 om man räknar U.B. Funkeys) och  Bionicle är någonting som är en stor del av mitt liv. Om du kommer in i mitt rum ser du en hylla fylld med Bionicle figurer och en poster. Du gissade rätt, jag är ett Bionicle fan.

Det här inlägget är för riktiga Bionicle-fans så du som inte är det kommer inte fatta ett skit.

Bionicle Heroes är det andra Bionicle spelet och det första har jag för GameCube (men det är en recension för en annan dag). TT Games har gjort det här spelet och det är baserat på en av de många akterna av Bionicle.

Spelets handling är inte mycket att prata om. Introt förklarar allt: de onda Piraka har tagit över ön Voya Nui och du som spelar måste använda maskerna av Toa Inika och stoppa alla sex Piraka och… ja, det är handlingen. Man möter olika Bionicle karaktärer som bossar och det är verkligen nostalgi.

Man spelar som 6 Toa Inika. Man hittar deras masker som Jaller, Hahli, Matoro osv och de har sina unika förmågor. Gå över lava, vatten, klättra på väggar och såna saker.

När man börjar ska man gå ner i en typ av källare där man får välja vilken Piraka man ska möta. Man låser upp fler och fler varje gång man klarar ett helt ”område”, kan vi kalla det. Varje område har fyra banor där man möter en Rahkshi, hittar en grön typ av boll, möter en Titan (stor mäktig boss) och till sist en av de sex Pirakas. Det är så i varje område.

Det finns Lego-bitar att samla och när ens mätare är full är man i Hero Mode. Det är ungefär som God Mode men Lego-style. Han flyttar ”guldstenar” för att komma vidare.

Man uppgraderar Toa-karaktärerna och låser upp andra karaktärer efter man vinner över de. Det finns en massa att hitta och upptäcka och det är inte alls tråkigt.

Gameplay är bara att skjuta fiender. Storyn är ganska svag. Musiken är badass! När man är i Hero Mode, känner man sig som en riktig hjälte. Pirakas har sina scener där de bara är som Mr. Bean ungefär.

8/10. Det är värt att spela om man är ett Bionicle fan. Som jag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *