Rainbow…

Jag hade tänkt recensera ett till Wii-spel men då slog blixten ner och gjorde det omöjligt. Men NU ska jag prata om färger. Jag vet att jag låter som en hippie men ibland måste man låta som en hippie för att kunna överleva.

001

Sonic Colours är, baserat på namnet, ett spel med den ikoniska Sonic the Hedgehog i huvudrollen och en massa färger som gäster. Om du inte visste det så är jag ett stort fan av Sonic.

PRESENTATION
Sonic Colours utspelar sig i en nöjespark skapad av Dr. Eggman. En nöjespark? Vänta bara. Den är i rymden. Det såg du inte komma.
Eggman planerar att använda en utomjordisk arts energi och såklart måste Sonic och Tails stoppa honom.

Låt mig prata mer om handlingen. Det är en jättesimpel story. De försöker inte att göra någon stor grej av det. Alla karaktärerna är som vi känner dem: Sonic är humoristisk, Tails är den smarta, Eggman vet inte hur man gör upp en plan.
Klassiskt Sonic om det fanns något bättre.

Spelet ser underbart ut, med detaljerade bakgrunder och musik som får dig att le. Man åker till andra världar också, till exempel en värld fylld med vatten, en berg-och-dal-bana mm. Varje värld är så unik men svår att sig igenom.

GAMEPLAY
Som Sonic springer man igenom banorna, samlar ringar och blir frustrerad som Sonics spel alltid gör.

Dessa utomjordiska varelser kallade Wisps ger Sonic en unik förmåga. Till exempel Drill som gräver igenom jorden, Laser som förvandlar Sonic till en laser som studsar på väggar osv. Det kan bli svårt att styra sig själv som en Wisp.

Det här spelet blir svårare och svårare per varje värld. En av de sista världarna, Asteroid Coaster, är löjlig som fan. Jag slängde nästan kontrollen ut genom fönstret. Sann historia…

Man blir belönad av succé, såklart. Om man hittar alla röda ringarna kan man låsa upp mer banor i Game Land eller ‘Sonic Simulator’ som är spelets multiplayer-läge. Man kan också spela själv där men det finns en skillnad mellan Game Land och Resten av spelet-land: Det är inte lika roligt.
Jag har inte provat multiplayer ännu men Game Land är inte värt att slösa sin tid på.

SISTA ORDEN
Sonic Colours är imponerande underbart att titta på och har en nostalgisk känsla till alla Sonic-fans men för många frustrerande banor går inte ihop med ett coolt spel.

9/10.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *