Marvelous…

Det är inte höstlov men det är helg. Varför vänta längre?

007

Lego Marvel Super Heroes är ett spel utvecklat av TT Games som är baserat på både hela Marvel-universumet och Lego, om du inte läste spelets titel. För mig som är ett fan av båda de sakerna hade en rolig stund med kontrollen i händerna.

PRESENTATION
Om Disney, Sony och Fox skulle bli överens med varandra så skulle de göra en film likt det här spelet. Fast utan allt Lego.
Men storyn är ganska lik Marvel Super Hero Squad och man kan förställa sig det spelet i Lego. Då kommer man på att det är exakt som Lego Marvel Super Heroes.

Storyn är ändå bra med sin roliga dialog och högar av karaktärer. Alla från The Avengers, till X-Men, till jäkla Deadpool!

Varje uppdrag har sina hemliga ställen som bara vissa karaktärer kan komma igenom. Då känns de unika och användbara.
Plus kan man skapa sina egna Lego-karaktärer. Kanske en kombination mellan Wolverine och Spider-Man, eller Jean Grey och Mr. Fantastic.

Det fanns lite glitchs också, där bilden fryser och man måste starta om konsolen. Ingen tycker om buggar i spel. Inte ens folk som älskar allt!

Clark Gregg gör rösten åt Agent Phil Coulson, medans Nolan North är återigen Deadpool och Stan Lee är Stan ”The Man” Lee. Tre karaktärer vi älskar och aldrig kommer att glömma.

En del av rösterna känns ganska löjliga, som J. Jonah Jameson. Var är J.K Simmons när man behöver honom?

GAMEPLAY
För att Lego är som ett pussel så måste det här spelet vara ett stort pussel. Ibland vet man inte vad man ska göra för att komma vidare men när man äntligen gör det känner man sig dum. Man blir frustrerad på ett lugnt sätt. Inte som i Sonic Colours där man vill slänga kontrollen i väggen.

Det finns enkel combat, alltså bara att slå med en enda knapp. En knapp som man använder för att byta karaktär, använder man också för att förvandla stora karaktärer som Hulk och Venom. Det finns för i helvete L1, L2, R1 och R2 kvar! Använd dem!

Utanför självaste storyn kan man springa och flyga runt i Manhattan. Där finns det side missions och en massa att göra. Man blir verkligen sysselsatt efter storyn är slut.

Man måste vänja sig vid att flyga och svinga sig i staden, för att man kraschar in i en byggnad eller gör helt fel.

SISTA ORDEN
Man måste vara ett fan av Lego och Marvel för att älska det här spelet, även om man inte är det för att då blir man det.

9/10. Jag kan inte bestämma mig helt men det är min dom så klaga inte…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *