Bakugan: New Vestroia – Nostalgirecension

Som lovat och väntat ska jag recensera alla säsonger av ‘Bakugan Battle Brawlers’ individuellt under de kommande månaderna. Om du inte har läst min nostalgirecension av säsong 1, så rekommenderar jag att du gör det före du läser den här. Gör det! Jag vet var du bor…

Utan vidare dröjsmål, låt skrivkrampen börja!

BK_WPS2_Heroes_800x600

‘New Vestroia’ är den andra säsongen av ‘Bakugan Battle Brawlers’, för att göra det enkelt för dig. Orsaken till varför det här också är en nostalgirecension är för att jag brukade titta på de två första säsongerna ganska mycket tillbaka i tiden. Efter ‘New Vestroia’ tappade jag intresset att titta på säsong 3 eller 4.

‘New Vestroia’ utspelar sig en lång tid efter första säsongens sorgliga slut. Drago har blivit den perfekta kärnan av det nya Vestroia. Allt är frid och fröjd, tills det utomjordiska folket Vestal invaderar och förslavar alla Bakugan.
Efter att Drago har återbesökt Dan, åker de tillsammans med Marucho till New Vestroia och stöter på en motståndsrörelse bestående av vestalerna Mira, Ace och Baron. Tillsammans försöker de rädda New Vestroia från Vestal-folket och deras kungliga familj.

Och allt det där händer i första avsnittet.

Jag kan säga att ‘New Vestroia’ har många förbättringar och färska, nya saker. Tonen är lite mörkare, men har fortfarande samma gamla anda. Vi får se gamla karaktärer komma tillbaka och även nya karaktärer komma in i bilden.

Bakugan-spelet har förändrats mycket. Spelarna har livmätare som sjunker om de förlorar en strid. Om skillnaden mellan deras G-Power är över 500 kan förloraren förlora (?) sin Bakugan till vinnaren. Det gör det hela mera spänningsfullt – och du vet att jag gillar lite spänning då och då.

Dessutom finns det nya typer av Bakugan. Ja, jag skrev typer. Elakingarna skapar mekaniska Bakugan som nästan är oförstörbara, vilket Drago och de andra tycker är omoraliskt.
Serien introducerar Trap Bakugan, som är Bakugan som inte är runda. De kan vara formade som kuber, cylindrar och liknande.
Det kändes ibland som att det var mer som en leksaksreklam, i jämförelse med säsong 1 som bara innehöll Bakugan och spelkort.

Till skillnad från säsong 1, får vi fler huvudskurkar, kallade Vexos. Ledaren Spectra är den bästa skurken som den här serien har haft hittills. De andra Vexos är helt okej och acceptabla, men Spectra sticker ut på alla möjliga sätt. Grejen med Spectra är att han är en intressant karaktär, och man förstår hans motivation. Konflikten mellan han och Dan är en stor höjdpunkt i den här säsongen.
Spectra är ganska lik Masquerade också; båda har en mask, lång jacka och stort blont hår. Men jag tycker att Spectra är en bättre skurk än Masquerade.

Sen har vi den här Vestal-prinsen, Hydron, som är en bortskämd snorunge. Jag hatar honom, och det borde du också göra. Han har gjort de fem originella Bakugan från säsong 1 till bronsstatyer, och han vill ha Drago för att fullborda sin samling. Varje gång jag ser Hydron, vill jag sätta mina händer på hans hals och göra honom blå!

Ursäkta mina ord…

Motståndsrörelsen, i början, är inte lika stor som originalteamet. Man respekterar deras beslut att försöka hjälpa alla Bakugan. Det är som en metafor för djurplågeriet som håller på i verkligheten. Vestal-folket ser Bakugan som djur, när de egentligen är intelligenta varelser. Jag tyckte verkligen om det.

Karaktärerna är väl utvecklade, till och med Hydron. De tar sin tid med att sprida ut lite pusselbitar över hela säsongen. Precis som med första säsongen, är teamet inte ett fullständigt team i början.

Personligen, känns det som att ‘New Vestroia’ har tre olika akter. Akt 1 börjar med det första avsnittet och fortsätter tills det hoppar till en ny handling. Där börjar Akt 2, och Akt 2 är… inte lika bra som Akt 1 eller den första säsongen. Akt 2 är inte dålig; den har sina minnesvärda stunder. Men den är lite utdragen och ganska långsam, tills farten tas upp och det blir mycket bättre.
Akt 3 har ett annat huvudfokus, mycket större och allvarligare än Akt 1 och 2. Slutet tyckte jag var ganska plötsligt, att det slutade för snabbt. I säsong 1 byggde de upp slutet med flera avsnitt. Slutet av säsong 1 fick mig att gråta som en snorunge. Slutet av säsong 2 fick mig… att… Nja.

SISTA ORDEN
‘New Vestroia’ har sina för- och nackdelar. De sätter oss i en ny värld, och även tar oss tillbaka till originalet. Det som var bra med säsong 1 är också bra i säsong 2.

För att sammanfatta: Jag gillar ‘New Vestroia’. Det är ingen dålig säsong, men om jag var tvungen att välja mellan säsong 1 eller säsong 2, skulle jag välja säsong 1 varenda dag.

3.7/5

Recensioner för säsong 3, ‘Gundalian Invaders’, och säsong 4, ‘Mechtanium Surge’, kommer (ganska) snart.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *