Live-Action Bakugan – Pros & Cons

2010 meddelade Universal Pictures att de skulle göra en live-action film baserad på ‘Bakugan’, med Harald Zwart som regissör. Det var 2010, och nu är det 2015. Fattar du vart jag vill komma?

Om du har läst mina recensioner av alla fyra ‘Bakugan’-säsongerna, vet du nog att jag älskar serien över hela mitt… Vad heter det nu…? Hjärta, just det.
Personligen tycker jag att idén med en live-action Bakugan-film låter intressant, men när jag börjar att tänka djupare, kommer jag till slut till åsikten att det är den sämsta idén någonsin.

I den här inlägget vill jag prata om både vad jag tycker och vad som är bra och dåligt med live-action Bakugan.

Bakugan är inte populärt längre. Det är bara att acceptera det. Visst finns det fortfarande fans över hela världen (som jag, yours truly), men självaste leksakerna är lika bortglömda som Bruce Jenners riktiga kön. En live-action Bakugan-film kan ge leksakerna och spelet sin popularitet tillbaka.

Möjligheterna är oändliga. Filmen ska (troligtvis) vara baserad på den första säsongen, ‘Bakugan Battle Brawlers’. Efter det kan de göra uppföljare som fokuserar på handlingen av ‘New Vestroia’, ‘Gundalian Invaders’ och till sist ‘Mechtanium Surge’. Det kan till och med berätta vad som händer efter det sista avsnittet.

Men nackdelen är att det är live-action. ‘Dragon Ball’ fick en live-action adaption kallad ‘Dragonball: Evolution’, som alla hatade eftersom den inte respekterade källmaterialet. Jag är rädd att de ska göra samma misstag med ‘Bakugan’, vilket är ganska möjligt. ”Ganska” är nog fel definition.

Skådespeleriet kan vara skitdåligt, manuset kan förstöra seriens källmaterial och bli en till ‘Dragonball: Evolution’. Möjligheterna för det är löjligt många…

Det kommer att ta några extra år tills filmen blir gjord, troligtvis efter 2020. Så min idé är att antingen inte producera filmen, eller göra en animerad ‘Bakugan’-film. Flera animerade ‘Dragon Ball’-filmer har producerats under det nuvarande årtiondet. Varför inte göra samma sak med Bakugan?
Som sagt, kan en animerad film också utspela sig efter den sista säsongen. En annan kan visa oss Mira och motståndsrörelses ursprung mellan säsong 1 och 2. Jag tycker att en animerad film har mycket mer potential än en live-action film.

Men om de nu bestämmer sig att gå live-action, har jag några måsten för folket på Universal:
1. Anlita en bra manusförfattare. Ingen film ska innehålla fruktansvärd dialog eller förvirrande actionscener. Jag tittar på dig, Skip Woods.
2. Anlita bra skådespelare. De flesta karaktärer är ungdomar, så det kan bli en utmaning. Men, för Satans skull, låt inte några ‘Twlight’-namn hamna på rollistan!
3. Anlita en ny regissör. Tyvärr kan jag inte lita på Mr Harald Zwart. Baserat på hans filmografi har han inte gjort något märkvärdigt bra, inte heller Oscarsnominerande. De borde hitta någon som förstår och respekterar källmaterialet – ett fan av Bakugan, som mig!
J.J. Abrams är ett fan av Star Wars, och han fick göra ‘The Force Awakens’. Sam Raimi och Marc Webb är båda fans av Spider-Man, och de regisserade sina egna separata Spidey-filmer.
Jag skulle faktiskt kunna regissera ”Bakugan Battle Brawlers: The Movie”. Tänk dig mitt namn på affischen: ”From the director of the LVN trilogy”. Visst låter det bra?

Poängen är att en live-action Bakugan-film kan gå åt tre olika håll: att den antingen blir den bästa filmen någonsin och får ett högt betyg på Rotten Tomatoes, att den blir dålig och misslyckas att få in pengar, eller att den blir 50% bra och 50% dålig. Jag har en känsla att den kommer att göra mig besviken, vilket gör att jag börjar titta på originalsäsongen igen.

Som jag sa: möjligheterna är oändliga.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *