Tales of Zestiria (PS3) – Recension

151026074344701194Det är sannerligen ett mirakel att jag har kommit hit till denna stund och pratar om ‘Tales of Zestiria’. Denna RPG från Bandai Namco står ut från andra spel som jag har spelat på PS3:n och gör mig nyfiken att utforska resten av ‘Tales’-serien.

‘Tales of Zestiria’ har en utmärkt story, fylld med färgglada och charmiga karaktärer och en balanserad ton. Jag har skrattat, skrikit och gråtit under 40 timmar av spänning och underhållning. Trots några få nackdelar är det här nog den bästa spelstoryn jag har upplevt sen ‘The Last of Us’ – och du vet hur mycket jag älskar ‘The Last of Us’.

Världen runt omkring dig är imponerande vacker. Miljön har en stor skala och det finns mycket att göra. Vill du slåss mot monster? Finns precis där. Vill du hitta och utforska en hemlig grotta? Finns precis där. Vill du höra vad folk säger och tycker? Finns precis där. Möjligheterna tar aldrig slut. Man håller sig själv sysselsatt ganska länge.

Spelstilen överraskade mig på ett par, olika sätt. I början kändes stridssystemet lite stelt och komplicerat. Men när handlingen rörde sig framåt blev jag mer och mer anpassad, och det slutade med att jag hade den roligaste tiden i mitt liv.

Oj, jag glömde nästan! Musiken är suverän och guld värd. Man vill ju ha lite bra bakgrundsmusik när man äventyrar. De olika ledmotiven uttrycker varierande känslor och tankar, även om man bara vandrar omkring på en äng eller liknande.

SISTA ORDEN
Med en spännande story som denna och ett beroendeframkallande stridssystem får man inget mindre än en oförglömlig upplevelse från ‘Tales of Zestiria’.

10/10

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *