The Hateful Eight – Recension

the-hateful-eight-poster1Före westerngenren förblir död och begraven kommer Quentin Tarantino fram och ger oss hans andra western efter ‘Django Unchained’, vilket gör att genren fortsätter att leva i ett par år till.

‘The Hateful Eight’ utspelar sig under en snöstorm i Wyoming. Åtta främlingar söker skydd i en stuga, där misstankar börjar att formas.

När man tittar på en Tarantino-film förväntar man sig endast en sak: en Tarantino-film – och ‘The Hateful Eight’ är inget undantag. Det är ett intressant mysterium som får ens hjärta att pumpa. Ibland förstår jag inte hur Tarantino kommer på alla sina idéer, för att han är verkligen duktig på att bygga upp en films handling. Spänningen får lite extra hjälp av Ennio Morricones musik, som är den bästa jag har hört på länge.

Man vet aldrig vad Tarantino ska göra. För att vara ärlig blev jag lite överraskad av den här filmen, mer än vad jag hade väntat mig. Dessutom skrattade jag många gånger, både under komiska stunder och även när en överraskning slog mig.

Ingen är bättre än Samuel L. Jackson. Det är ett faktum. Men, den personen som sken mest var Jennifer Jason Leigh. Hon är ju nominerad för en Oscar. Måste jag säga mer?
Det finns så många karaktärer i filmen och efter ett tag visste jag inte vem jag skulle heja på. Jag älskar det!

SISTA ORDEN
Tarantinos åttonde film är blodig och våldsam, och innehåller ett häpnadsväckande mysterium som håller dig kvar på stolkanten under de kommande tre timmarna.

5/5

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *