Deadpool – Recension

Deadpool-Poster-Dec1stFox klantade till honom, men när fansen gjorde sina röster hörda upprättade studion sina misstag. Ryan Reynolds anländer, för första gången, som Marvels älskade antihjälte Deadpool i… ‘Deadpool’!

‘Deadpool’ är exakt vad du förväntar dig från en film med titeln ”Deadpool”. Wade Wilson får cancer, han blir erbjuden en chans att bli frisk och blir istället Deadpool. För att Deadpool är Deadpool. Deadpool. Jag älskar att säga Deadpool.

Filmen (‘Deadpool’) revolutionerar superhjältegenren, speciellt med faktumet att den är från 15 år och — RATED R!!! Den här filmen ligger i ‘Attack on Titan’-territoriet. Absolut, alltså inte alls, på något sätt, lämpad för barn. Den är blodig och våldsam, både fysiskt och verbalt. Men inte bara det; det är den roligaste filmen jag har sett på länge sen ‘The Martian’. Metareferenser flyger från vänster till höger och fjärde väggen-brytningar som är lika minnesvärda som Ryan Reynolds framträdande som Deadpool. Reynolds var det perfekta valet som Deadpool. Han fångar karaktärens kvickhet och humor på det bästa, möjliga, geniala sättet.

Dessutom kom filmen ut runt Alla hjärtans dag, så den innehåller en kärlekshandling. Men det är en annorlunda kärleksfilm, som inte är rädd att leka med olika klichéer. Jag hade aldrig trott att ‘Deadpool’ skulle vara subjektet i en romans, men Tim Miller och kompani tog en uppfriskande väg med det.

SISTA ORDEN
Det här är Deadpool-filmen vi alla förtjänar. Det är Deadpool-filmen Deadpool förtjänar. Det är Deadpool-filmen Fox borde vara stolta över. För att det är ju, helt enkelt, ‘Deadpool’.

5/5

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *