Spectre – Recension

Man ser att den här filmen har stil. Till och med personalen på biografen hade på sig kavajer och slipsar.

1$_V?_Job Name

‘Spectre’ är den nyaste James Bond-flicken med Daniel Craig tillbaka som Agent 007 och ‘Skyfall’-regissören Sam Mendes bakom kameran. Tydligen kan det här vara Craigs sista runda som Bond, vilket låter logiskt eftersom fyra filmer är en för mycket för bara en Bond…

HANDLING
Bond är på ett personligt uppdrag att ta reda på hemligheten bakom terroristorganisationen SPECTRE, medan M försöker att hålla MI6 vid liv.

Till skillnad från sin föregångare har ‘Spectre’ ett väldigt simpelt, klassiskt koncept typiskt för de flesta Bond-filmer: en terroristgrupp vill ta kontroll över världen. Och filmen har en äventyrlig ton, blandat med småkomedi och mystik, men det är inte lika spännande eller intressant som ‘Skyfall’.

KARAKTÄRER
Jag kommer att sakna Daniel Craig när han väl hänger upp kavajen. Oddsen att han kommer tillbaka i ‘Bond 25’ är mer eller mindre 50/50. Men tills vidare är han James Bond i mina ögon!

Léa Seydoux var en höjdpunkt, det är jag säker på. Ja, hon var damen i nöd ett par gånger, men hon var modig, stark (inombords) och hade underhållande kemi med Bond.
Det fanns inte nog mycket av Christoph Waltz tyvärr. Tro mig, han gjorde ett bra och passande jobb som skurken. Men det fanns ingenting minnesvärt om honom, bara att han är spelad av Christoph ”Hans Landa” Waltz!

REGI
Den första tagning i filmen fick mig att tappa min haka. Sam Mendes har ett öga för sånt där. Scenerna är uppbyggda och utförda på ett speciellt, Tarantino-likt sätt, tillsammans med Thomas Newmans musik och Sam Smiths ledmotiv. Fy fän, vilket bra ledmotiv!

Filmen är actionpackad, naturligtvis. Det är Bond-film – vad hade du förväntat dig? Mendes gick åt ett annat, mera klassiskt håll med den här filmen i jämförelse med ‘Skyfall’, som jag tycker är lite mer överlägsen.

SISTA ORDEN
‘Spectre’ är ett gammaldags Bond-äventyr där vi får bra action från regissören Sam Mendes.

3.75/5

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *