PROMETHEUS 2 får sprillans ny titel (igen) och 2017 releasedatum

20th Century Fox har meddelat att Ridley Scotts ‘Prometheus 2’ har fått en ny, officiell titel – ‘Alien: Covenant’.

Nu pratar jag inte om Neill Blomkamps ‘Alien 5’, som tyvärr har lagts på hyllan tills vidare. Tidigare sa Scott att han hade gett titeln ‘Alien: Paradise Lost’ till sin ‘Prometheus’-uppföljare, men det ser ut som att den titeln bara var en distraktion inför sanningen!

Enligt pressmeddelandet och handlingsbeskrivningen finns det en orsak till varför titeln är som den är nu:

Ridley Scott återvänder till det universum han skapade i ALIEN med ALIEN: COVENANT det andra kapitlet i uppföljartrilogin som började med PROMETHEUS och kopplar direkt till Scotts film från 1979. På väg till en fjärran planet i galaxen upptäcker koloniskeppet Covenant något de tror är ett outforskat paradis. Men i själva verket är det en mörk och farlig värld vars enda invånare är den ”syntetiska” David (Michael Fassbender) överlevare från den utdömda Prometheus-expeditionen.

Beskrivningen nämner Michael Fassbenders android-karaktär David från ‘Prometheus’, och även en ny besättning på skeppet Covenant. Låter coolt, eller hur? Men Noomi Rapaces namn finns ingenstans. Jag har mina egna teorier och tankar runt det här, vilket är ett annat inlägg för en annan dag…

‘Alien: Covenant’ ska komma ut 6 oktober 2017.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *