Topp 10 bästa Guardian Bakugan

Snart kan man damma av sina händer och lägga Bakugan åt sidan ett tag. Haha, jag skojar bara!

Som ett avslut på min lilla serie av Bakugan-relaterade topp 10-listor ska jag lista upp de… 10… bästa… Guardian Bakugan! På söndag, söndag, söndag!

(Jag är varken William Shatner eller har Tourettes syndrom, bara så att du vet.)

När jag säger ”Guardian Bakugan” menar jag förstås inte alla Bakugan från serien eller leksakslinjen. Guardian Bakugan är de huvudcentrala, vanligtvis talande Bakugan som är partners med antingen en människa, en Vestal, en Neathian eller en Gundalian. Eller en artificiell livsform – det räknas också. Listan fokuserar på deras design, förmågor, personligheter och roller i serien. Övriga Bakugan, vars roller i serien är mycket, mycket, extremt mycket mindre, är exkluderade.

Men först – hedersomnämnanden:

Aquos Elfin
Pyrus Fourtress
Ventus Hawktor
Haos Brontes
Haos Tigrerra
Subterra Premo Vulcan

10. Ventus Harpus
Precis som med de två föregående listorna startar jag lätt och slätt med en tveksam placering på nummer 10.
Harpus är Kombas partner, en av Masquerades rekryter i säsong 1, och en irriterade men sympatisk Bakugan. Hon har en cool, ganska sexigt design och en hes, öronsårande röst som ändå lyckas göra mig påtänd… Vi går vidare.

Hon älskar att förolämpa och reta sina motståndare, speciellt Shuns partner Skyress med kommentarer som ”old lady” och ”grandma”. Och då vet man att Harpus kommer att få äta upp sina ord…

9. Haos Lumagrowl
Som den dominerande Haos Bakugan av Twelve Orders är Lumagrowl troligtvis den girigaste Bakugan från Gundalia.

Lumagrowl är en ostoppbar styrka när han slår till sina fiender med sina sex vassa svansar. Varje gång Kazarina kliver in vet man att han ligger förberedd i hennes hand. Det var i alla fall det jag känner när jag tittar på serien…

8. Haos Tentaclear
Om man gillar att leka Arga leken så borde man inte utmana Tentaclear på det. Inte ens Arga snickaren kan vinna över honom.

Skämt åsido (det var ett till skämt) – Tentaclear är en livslevande lampa, med förmågan att sända ut ljusstrålar lika starka som solen. Till skillnad från alla andra Guardian Bakugan pratar han aldrig – alltså aldrig – och man börjar att undra hur i helvetes fan han kommunicerar med Julio. Om de nu alls kommunicerar med varandra. Vem vet…?

7. Darkus Linehalt
Visst är antihjältar skitstövlar? Linehalt, tillsammans med sin partner Ren Krawler, är ett utmärkt, sympatiskt exempel på det.

Men bara för att en Bakugan har attributet Darkus betyder det inte att den inte har ett gott samvete, när det gäller sina allierade och sina fiender. Linehalt bär på en hemlighet kraft som inte ens han själv förstår, vilket gör att han håller tillbaka sin potential i strid. Precis som med Ren har Linehalt en god sida till sig; och hans onda sida blir försvagad. Ibland vet man inte vilken sida han är på, och därifrån får man en intressant och förbryllande karaktär.

6. Darkus Hydranoid
Från en Darkus Bakugan till en annan. Hydranoid är efterträdaren till Masquerades första partner Reaper, och definitivt en mer dominerande Bakugan.

Jag har alltid älskat hans olika former, vare sig han har ett huvud, två eller tre huvuden. Poängen är att Hydranoid, i sin helhet, är en badass. Man vill seriöst ha honom som ett husdjur; sitta på hans ena axel och säga saker som Masquerade vanligtvis brukar säga. Ett perfekt liv att leva.

5. Ventus Skyress
Men om man inte tycker om stora hydra-monster (Hail Hydra!) så kanske man vill ha en stor, grön, vis Fenix fågel som sällskap istället. I mina ögon är det det bättre alternativet.

Skyress har funnits vid Shun Kazamis sida sen hans mors hälsa blev sämre och är en lojal och rättvis partner. Under de övriga säsongernas gång har Shun haft flera nya partners (två för mycket), men de har aldrig lyckats ersätta Skyress. Hon är speciell, både inombords och utanför bland hennes magnifika fjädrar. Ignorera den där sista biten…

4. Haos Aranaut
Jag ska bara komma ut och säga det: Aranaut är suverän! I början av ‘Gundalian Invaders’ tyckte jag att den riktiga Aranaut var ganska… stoisk, tråkig och i princip en staty. Men han blev en mer heroisk och intressant karaktär efter ett tag. Och det var bara en av två saker som jag var skeptisk om gällande den säsongen.

Utan att avslöja för mycket – Fabia och Aranaut är ett perfekt team. Jag vet att jag verkar lite kortfattad (det har varit en lång dag). Aranaut är 100% lojal till prinsessan av Neathia – och, som en sann Castle Knight, gör han allt för att försvara sitt hem och besegra Gundalias styrkor.

3. Pyrus Helios
Nu har vi kommit till topp 3, De tre musketörerna, De tre små grisarna, The Three Stooges, Cornetto-trilogin! Och här har vi en skrämmande, skräckinjagande, helvetisk jävel.

Helios är, på ett metaforiskt sätt, Satans vakthund. De tre första bokstäverna i hans namn är ju H-E-L (Ringer det någon klocka?). Tyvärr finns det ingen Satan i Bakugan-serien, bara Spectra Phantom, hans partner. Spectra är besatt av att försöka göra Helios till den ultimata Bakugan – och för någon konstig anledning vill Helios det också. Du vet – onda saker. Men Drago är själv nära att bli den ultimata Bakugan, så det blir lite friktion mellan gott och ont (alltså Drago och Helios).

2. Aquos Preyas
Det finns saker i ‘Bakugan Battle Brawlers’-serien som många kan tycka om, medan andra kan tycka att det är onödigt och/eller irriterande. Preyas är en passande kandidat till det!

Preyas är nog den märkligaste Bakugan. Tänk dig Deadpool med gälar. Men man måste ändå älska honom med sin starka personlighet och clownaktiga beteende. Grejen med honom är att han är unik – verkligen unik. Han kan ju byta attribut närsomhelst, men bara till Darkus och Subterra. Konstigt eller hur?

Dessutom lägger han ett ägg (bokstavligen), där han får två nya tvillingbröder. Ja, ‘Bakugan’ är skumt…

1. Pyrus Dragonoid ”Drago”
Åh, kom igen, du såg det komma! Drago är nästan som Optimus Prime, och ungar gillar honom väldigt mycket.

Jag antar att orsaken till varför jag satte Drago på nr. 1 var för att han är seriens mest ”centrala” Bakugan minst sagt. Även om han har gått igenom flera olika, oräkneliga fysiska evolutioner utvecklas han också psykiskt, tillsammans med sin partner Dan. Fast ibland kan de båda falla ner på samma nivå igen. Men äsch, skit i det!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *