Planerar Spin Master en ny ‘Bakugan’-säsong?

Men, men – vad har vi här då… Det tycks vara skepnaden av väldigt intressanta nyheter.

Enligt en presentation från Spin Master från juli 2015 har det nämnda leksaksföretaget några planer att återuppliva sin populär ‘Bakugan’-franchise.

(I’m so excited – and I just can’t hide it!)

Före vi går in på mer om denna nyhet måste jag berätta om en begärande petition att få Spin Master att producera en ny säsong av ‘Bakugan Battle Brawlers’. Jag följer en person på Instagram under användarnamnet @dan.kuso_, som har skapat denna petition.
Jag älskar när vanligt folk, som du och jag, försöker att göra skillnad. Det tog mig ett par timmar innan jag bestämde mig att skriva under petitionen, eftersom jag älskar Bakugan och jag vill ha en extra säsong av serien istället för den där ‘BakuTech’-serien som ingen pratar om.

Så då gick jag in på Bakugan Wiki-sidan för att se om det stod någonting om petitionen, och då hittade jag ett inlägg från 12 december (Gott Nytt År, förresten!) angående Spin Masters presentation och deras kommande planer.

Som väntat blev jag glad och spänd.

Ryktet säger att Spin Master ska göra en reboot, en omstart av Bakugan med nya karaktärer och en ny story. Precis som ‘BakuTech’. Exakt som ‘BakuTech’…

Det finns bra anledningar till varför Spin Master skulle göra så. Först av allt: det är ganska vanligt att animeserier och även leksakslinjer fortsätter eller startar om på nytt, t.ex. Beyblade, Digimon och Bionicle. Vanligtvis är jag öppen för en reboot om de gör något annorlunda i jämförelse med originalet.

Om Spin Master fortsätter med sina planer, kan den nya ‘Bakugan’-serien vara en hybrid mellan uppföljare och omstart. Att det utspelar sig i samma universum som originalsäsongerna men lägger fokus på nya karaktärer, och är helt separerat från originalet. Det vore lite dumt att återanvända Dan, Runo, Shun, Marucho, Julie och Alice som huvudkaraktärer i en ny början av deras äventyr, när man kan göra något annat.

Det andra: Bakugan har gett Spin Master mycket pengar. Det var extremt populärt tillbaka i tiden att ha en Bakugan-samling. Dessutom var, och är animeserien fortfarande populär bland somliga personer (inklusive mig, yours truly).

Men det finns även en chans att det här inte är som det verkar, och att vi kanske bara överreagerar på det hela. Bara för att få ut det…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *