The Revenant – Recension

revenant-leoNominerad för 12 Oscars och förtjänar varenda en. ‘The Revenant’ är en minnesvärd, verklighetsbaserad berättelse om utforskaren Hugh Glass, regisserad av den talangfulla Alejandro G. Iñárritu.

Jag blev bortblåst av ‘The Revenant’, allt från filmens underbara fotografi till Leonardo DiCaprios framträdande. Den handlar om överlevnad och en mans kamp mot naturen. DiCaprio är på toppen av sin karriär, och han förtjänar att vinna en guldstaty – nu. Inte nästa år. Inte nästa decennium. Nu!

Man kan tro att Tom Hardy är filmens ”skurk”, men i det verkliga fallet är han filmens andra halva. Slutsatsen som jag drog – utan att avslöja någonting – är att DiCaprio och Hardys karaktärer är ändå ganska lika varandra. Dessutom försöker inte filmskaparna göra DiCaprio till en oförstörbar, odödlig människa eller Hardy till en perfekt, felfri, maktbesatt krigsherre eller liknande. De är båda människor och har upplevt saker som jag inte ska nämna här.

Du vet nog att jag älskar mig lite bra regi, speciellt i filmer som denna. Iñárritu är en modig regissör. Tagningarna i ‘The Revenant’ är långa, släta och realistiska, som om du själv är där och bevittnar all action på plats.
Men, det mest våghalsiga som Iñárritu gjorde var att endast använda sig av naturligt ljus, istället för studiolampor. När jag använder mig av naturligt ljus i mina kortfilmer ser det för jävligt ut. Som tur är lyckades han och fick fantastiska resultat.

SISTA ORDEN
Spännande, realistisk och underbar att titta på – ‘The Revenant’ är en stark upplevelse, där Leonardo DiCaprio kommer närmare och närmare en Oscar.

5/5

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *